Cryptocurrency-Wallet-scaled-1
Regulatie

Paxos haalt $142 miljoen op in nieuwe investeringsronde

Paxos, het cryptocurrency verwerkingsbedrijf, heeft in een nieuwe investeringsronde in totaal $142 weten op te halen. Het bedrijf, dat de cryptobetalingen voor onder andere PayPal mogelijk maakt, wil hiermee de acceptatie voor digitale activa verder gaan vergemakkelijken.


Niet alleen PayPal aanwezig

Niet alleen PayPal was echter aanwezig bij de financieringsronde. Zo hebben onder andere ook Mithril Capital en Alua Capital een bijdrage geleverd in de investering.

Volgens het bedrijf is het een belangrijke investering geweest voor de bedrijven. Om deze reden wil het bedrijf maar al te graag op één lijn zitten, terwijl het bedrijf wel grote groeistappen blijft zetten.

De investering draagt dan ook bij aan de inspanningen die door het bedrijf gemaakt worden om de acceptatie van cryptocurrencies bij individuen te vergroten. Hiermee richten ze zich specifieker op de individuen, in plaats van de grotere financiële instellingen. Dit houdt echter niet in dat deze partijen niet welkom zijn; zo zijn onder andere Credit Suisse, Societe Generale en Revolut een klant van Paxos.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Acceptatie voor individuen vergemakkelijken

Het bedrijf heeft hierdoor al een naam voor zichzelf neergezet. Sinds de oprichting in 2012 is het bedrijf gegroeid van slechts een paar werknemers naar een team van ruim 130 man. En hiermee zijn de grote stappen nog niet eens gezet. Het bedrijf is namelijk van plan om het team minimaal te verdubbelen. Op deze manier zou het bedrijf over voldoende capaciteit beschikken om zowel de huidige product oplossingen van het bedrijf uit te breiden als om nieuwe producten te bouwen.

Het bedrijf heeft tevens eerder deze maand in de Verenigde Staten een officiële aanvraag gedaan om een gereguleerde bank te worden. Het bedrijf beschikt al over een trust charter en een aantal andere wettelijke certificeringen, waardoor deze stap echter wel iets kleiner is dan bij reguliere bedrijven. Toch blijft het een grote stap voor het bedrijf. Door de visie van het bedrijf en de crypto-activiteiten die zij uitvoeren, zou het mogelijk het traditionele bankensysteem kunnen veranderen.