Paypal
Blockchain,

PayPal investeert voor het eerst in blockchain technologie

Onlangs heeft PayPal een investering gedaan in de blockchain startup ‘Cambridge Blockchain’. Hiermee heeft het bedrijf voor het eerst geïnvesteerd in een blockchain-technologie bedrijf.


Investeringsbedrag is onbekend

Cambridge Blockchain richt zich op de ontwikkeling van software voor digitale identiteitsondernemingen. In een investeringsronde van het bedrijf, wisten zij PayPal te strikken. Hoe hoog het bedrag is dat PayPal hierin heeft geïnvesteerd is niet naar buiten gebracht. Toch blijkt dat Cambridge Blockchain ongeveer €3 miljoen wist binnen te halen over de afgelopen periode.


Meerdere grote namen

Toch wist de blockchain-startup eerder al grote namen te strikken. Zo heeft Foxconn ook in het bedrijf geïnvesteerd. Zij produceren de iPhones voor Apple. Hiernaast hebben de bedrijven Partech Partners, Future Perfect Ventures en Digital Currency Group eerder ook al in de startup geïnvesteerd.


Mogelijke blockchain-toepassingen

PayPal is van mening dat het kan profiteren van het onderzoek dat de blockchain-startup uitvoert. Om deze reden heeft PayPal naar verluidt in het bedrijf geïnvesteerd. Gezamenlijk willen ze mogelijke toepassingen gaan onderzoeken die de blockchain-technologie met zich meebrengt. Mogelijk integreert het bedrijf de resultaten van dit onderzoek in zijn eigen platform.