Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

PayPal lanceert Crypto services in het Verenigd Koninkrijk

De Britse klanten van PayPal kunnen nu vier crypto valuta’s kopen en verkopen, namelijk: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.


Crypto diensten in Engeland

Klanten kunnen vanaf slechts £1 crypto tokens kopen met hun PayPal saldo of bankpas. Dit kan via een crypto tabblad op de website en ook op de mobiele app van PayPal.

Het Verenigd Koninkrijk is het tweede land dat toegang heeft tot deze diensten. De digitale betalingsgigant startte zijn crypto diensten in oktober 2020 als eerst in Amerika. Ook daar kunnen de klanten van PayPal dezelfde vier crypto tokens kopen.

PayPal brengt klanten geen kosten in rekening voor het vasthouden van de munten. Echter brengt het wel transactie- en valuta conversie kosten in rekening. In Amerika variëren de kosten van 50 cent voor aankopen van minder dan $25 tot 1,5% van de transactie voor aankopen van meer dan $1.000.

Klanten kunnen de cryptomunten niet overzetten naar andere wallets. Crypto die via PayPal is gekocht, kan alleen via de app worden uitgegeven. Hoewel het bedrijf eraan werkt om dat te veranderen.


PayPal blijft doorbouwen aan crypto services

PayPal lanceerde onlangs al zijn ‘Checkout with Crypto’ service, waarmee Amerikaanse klanten spullen in winkels kunnen kopen met hun crypto tokens. Afgelopen juli begon PayPal samen te werken met Paxos Crypto Brokerage voor zijn crypto betalingsdiensten. In maart 2021 nam PayPal het bedrijf Curv over voor bijna $200 miljoen. Curv is een Israëlische startup die banken en anderen helpt hun crypto bezit veilig te stellen. PayPal heeft ook geïnvesteerd in crypto risicobeheersoftware TRM Labs, belastingsoftware TaxBit en handelsinfrastructuur Talos.

Ondanks dat het bedrijf dus vol inzet op het bouwen van crypto diensten heeft PayPal, in tegenstelling tot bedrijven als Tesla en Square, geen crypto op zijn balans.

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten