Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

PayPal onderzoekt mogelijkheid om eigen stablecoin te creëren

Vandaag heeft PayPal bevestigd dat het werkt aan een eigen stablecoin, nadat een ontwikkelaar taal ontdekte over een “PayPal Coin” in haar iPhone app. Bloomberg was de eerste die het nieuws meldde.


De PayPal Coin

PayPal vertelde Bloomberg dat de code onderdeel was van een hackathon. De code zou niet per se representatief zijn voor de uiteindelijke versie. Senior Vice President van Crypto en Digital Currencies Jose Fernandez da Ponte vertelde aan Bloomberg het volgende:

We zijn de mogelijkheden van een stablecoin aan het verkennen. Als we hier inderdaad mee verder gaan zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante regelgevers

Stablecoins zijn cryptocurrencies die een vaste waarde behouden doordat ze gedekt worden door een ander activum. Tether (USDT) en USDC, de twee grootste stablecoins volgens marktkapitalisatie, zijn ontworpen om altijd $1 waard te zijn. Ze zijn nuttig om te navigeren op blockchain-gebaseerde platforms die traditionele valuta mijden omwille van regelgeving of andere redenen. Ze behouden hun waarde zodat mensen hun portefeuilles kunnen verschuiven.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waardevolle eigen stablecoin?

Voor een groot bedrijf is PayPal al vrij diep in de cryptocurrency wateren gedoken. Eind 2020 begon het gebruikers in staat te stellen digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum te kopen, te bewaren en te verkopen. Vervolgens breidde het dat uit naar zijn dochteronderneming, Venmo, en creëerde het een “checkout met crypto” functie voor het betalen van handelaren.

Als onderdeel van zijn cryptostrategie ging het bedrijf een samenwerking aan met Paxos, een fintech-startup die de Pax Dollar (USDP) stablecoin uitgeeft. USDP’s market cap staat op iets meer dan $1,05miljard, een stijging ten opzichte van ongeveer $500.000 vorig jaar, volgens CoinGecko. USDT daarentegen heeft een marktkapitalisatie van $79,2 miljard, een stijging ten opzichte van $23,5 miljard een jaar geleden.

PayPal van zijn kant heeft een marktkapitalisatie van 220 miljard dollar. Haar eigen stablecoin zou inderdaad waardevol kunnen zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten