Bitcoin

PayPal stelt crypto team samen in Ierland

De nieuwe medewerkers zullen PayPal helpen om zijn crypto aanbod uit te breiden in een tijd van snelle acceptatie van Bitcoin en Ether.


PayPal opereert in Ierland

PayPal is bezig met het samenstellen van een crypto team in Ierland. Dit benadrukt de ambities van het bedrijf om een grote speler te worden in de snelgroeiende cryptowereld.

De Ierse krant, de Irish Independent, meldde zondag dat PayPal verschillende crypto gerichte rollen wil vervullen op het gebied van compliance, antiwitwaspraktijken en bedrijfsontwikkeling. Dit wil het doen op haar kantoren in Dublin en Dundalk.

PayPal lanceerde eerder dit jaar een speciaal crypto- en blockchain-team om zijn zoektocht naar crypto valuta’s te ondersteunen. Deze zoektocht begon in oktober 2020 door klanten in de Verenigde Staten toe te staan ​​Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoins te kopen. In maart van dit jaar breidde het bedrijf zijn aanbod uit door Amerikaanse klanten toe te staan ​​te betalen voor goederen en diensten met behulp van hun crypto tokens. Twee maanden later zei PayPal dat het klanten zou toestaan ​​hun crypto valuta’s op te nemen in wallets van derden.

Dan Schulman, CEO van PayPal, zei in april dat de crypto activiteiten van zijn bedrijf alle verwachtingen overtroffen in de eerste zes maanden. De snelle opkomst van digitale assets zoals Bitcoin en Ethereum viel samen met een enorme prijsstijging. Deze hebben de gehele crypto markt naar een waarde van bijna $2,6 biljoen geduwd. De prijzen corrigeerden echter tussen mei en juli en de prijzen van de meeste tokens halveerden. Nu lijkt de markt zich weer in een wat positiever sentiment te bevinden.

Schulman gaf aan dat de crypto handelsservice van het bedrijf in de toekomst naar het Verenigd Koninkrijk zou komen. Upgrades die een snellere verwerking van betalingen mogelijk maken, zijn ook in ontwikkeling.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen