Bitcoin

PayPal stopt betalingen aan 18+-modellen: “Bitcoin is de oplossing”

Bitcoin wordt gezien als de oplossing voor een nieuwe betalingscrisis die de 18+-website Pornhub treft. In een blog-post op 14 november onthulde het bedrijf achter de website dat betalingsverwerker PayPal plotseling was gestopt met de betalingen aan acteurs en modellen op de site.


Crisis voor Pornhub-performers

Tot recent werden makers van 18+-content over de hele wereld door Pornhub betaald via PayPal. Nu PayPal plotseling is gestopt met het verlenen van services aan de website, zitten talloze artiesten met een groot probleem. Modellen en acteurs moeten nu met directe overboekingen worden betaald, die ze zelf moeten regelen. Het is niet duidelijk waarom het Amerikaanse bedrijf plotseling heeft besloten om te stoppen met de Pornhub-betalingen. De website laat weten:

“We zijn allemaal kapot van het besluit van PayPal om uitbetalingen aan meer dan honderdduizend artiesten te stoppen, die hiervan afhankelijk zijn om te voorzien in hun levensonderhoud.”

In het bericht zegt de site dat acteurs een nieuwe betaalmethode moeten selecteren om hun inkomsten in de toekomst te ontvangen. Tot zover zijn alleen traditionele opties beschikbaar, zoals een overboeking via bank.

Intussen klinken er suggesties dat Bitcoin, vanwege de decentrale aard, een oplossing zou kunnen bieden voor het betaalprobleem. Een derde partij als PayPal kan binnen zo’n systeem de betlaingen niet controleren of beheersen. Onder meer Tokenpay reageert op Twitter met het voorstel om crypto als betaaloptie toe te voegen voor performers op de site. Interessant genoeg sloot het Canadese Pornhub vorig jaar reeds een deal met crypto-project Verge (XVG). Hierdoor kunnen gebruikers nu producten met verschillende crypto-valuta’s kopen, waarbij ze gebruik maken van een samenwerking met betaalprovider PumaPay.


Crypto is nog altijd onbekend

De abrupte beslissing van PayPal is niet de eerste in een reeks van soortgelijke acties. Inmiddels is het bedrijf berucht om het onverwachts willekeurig sluiten van rekeningen. Ook onder de post van Pornhub laten meerdere performers weten dat PayPal hen niet voor het eerst benadeelt met het besluit. Voorstanders van Bitcoin benadrukken dat blockchains dergelijk machtsmisbruik onmogelijk maken. Transacties kunnen niet geannuleerd of geweigerd worden door een derde partij, omdat ze peer-to-peer worden verstuurd.

Binnen de crypto-community ziet men blockchain als een uitstekende oplossing voor problemen zoals die van de Canadese website. Niettemin maakt de kwestie ook duidelijk dat het gros van de mensen nog weinig tot geen kennis van digitale valuta hebben. In een reactie op de tweet van Tokenpay schrijft Shyla Jennings (een bekend Pornhub-model) het volgende:

Crypto, persoonlijk portaal … LOL. Ik heb geen idee wat dat is. Ik ben gewoon tevreden met directe storting op mijn bankrekening

Ze voegde bovendien toe dat ze PayPal ook niet gebruikte, omdat het bedrijf haar volgens eigen zeggen al jaren geleden op een zwarte lijst had gezet. Voor performers die niet bekend zijn met moderne betaalsystemen zal het dus lastig zijn om plotseling over te stappen op crypto-betalingen.


Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’