Pittsburgh Pennsylvania
Blockchain, Regulatie

Pennsylvania schrapt het tweejarige mining-moratorium van het wetsvoorstel na druk van de vakbonden

Een vertegenwoordiger van het Huis van Pennsylvania heeft een opvallende wending gegeven aan het wetsvoorstel voor de regulering van energieverbruik in de cryptomining-sector door een langdurig, tweejarig verbod te schrappen.

De bewering is dat deze drastische verandering het gevolg is van aanzienlijke druk van vakbonden binnen de staat.

Met krappe marge toch goedkeuring gegeven

Op 16 oktober gaf het Pennsylvania House Environmental Resources and Energy Committee met een krappe marge goedkeuring aan de Cryptocurrency Energy Conservation Act. Met 13 stemmen vóór en 12 tegen werd het wetsvoorstel eindelijk goedgekeurd, nadat het sinds zijn introductie bij de commissie op 21 juni in een impasse verkeerde.

De voorzitter van de commissie en de sponsor van het wetsvoorstel, de Democratische vertegenwoordiger Greg Vitali, onthulde dezelfde dag aan lokale media, waaronder The Pennsylvania Capital-Star, dat hij onder druk werd gezet door leiders binnen de Democratische Partij om het wetsvoorstel niet in te dienen, inclusief het moratorium.

Vitali beweerde dat de opkomende vakbonden een “langdurige tegenstand” tegen milieubeleid toonden en suggereerde dat deze vakbonden aanzienlijke invloed uitoefenden op zijn democratische medestanders.

Eerlijk gezegd hebben de vakbonden het oor van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, en zij hebben het vermogen om leden af te pakken die anders een goed milieubeleid zouden steunen

Weinig ruimte voor krachtig milieubeleid

Vitali benadrukte dat het tegenstemmen ten opzichte van de vakbonden de Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden in Pennsylvania in gevaar zou brengen. Hij gaf aan de voorkeur te geven aan de goedkeuring van het wetsvoorstel zonder het tweejarige moratorium, in plaats van helemaal geen goedkeuring te krijgen.

“In mijn eerste zes maanden als meerderheidsvoorzitter heb ik op harde wijze geleerd dat er weinig ruimte is voor krachtig milieubeleid,” voegde Vitali eraan toe.

Het voorgestelde tweejarige verbod zou de goedkeuring van nieuwe en vernieuwde vergunningen voor cryptominingfaciliteiten hebben opgeschort. Het herziene wetsvoorstel omvat nu een impactstudie met betrekking tot mining-activiteiten en nieuwe rapportagevereisten.

Verplicht gedetailleerde rapporten indienen

Binnen een tijdsbestek van 6 maanden zullen mining-bedrijven in de staat verplicht zijn om gedetailleerde rapporten in te dienen met betrekking tot het aantal operationele mining-sites, de omvang van elke site, en informatie over de gebruikte energiebronnen, emissierapporten, en het energie- en waterverbruik.

Cryptominers gevestigd in Pennsylvania zullen jaarlijks dergelijke rapporten moeten overleggen. Voor nieuwe mining-ondernemingen binnen de staat geldt de verplichting om een vergelijkbaar rapport in te dienen voordat zij met hun activiteiten kunnen beginnen.

Een opvallende speler in de crypto-miningsector, Stronghold Digital Mining, heeft zijn wortels in Pennsylvania, de op twee na grootste steenkoolproducerende staat in de Verenigde Staten. Dit bedrijf heeft recentelijk twee kolencentrales aangeschaft met het oogmerk om het restafval van deze fabrieken om te zetten in energie voor het aandrijven van honderden Bitcoin (BTC) mining-platforms. In juli vroeg het bedrijf goedkeuring om versnipperde banden te verbranden als een middel om tot 15% van hun energiebehoeften te dekken, een maatregel die hevig werd betwist door lokale milieugroepen.

Een ander Bitcoin-miningbedrijf, TeraWulf, heeft eveneens een locatie in Pennsylvania, die wordt aangedreven door nucleaire energie.

Regulatie nieuws

Oprichter cryptobeurs bekent schuld voor illegale transport van $700 miljoen
Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%