pepe the frog
Altcoin

PEPE stijgt met 7 procent, kan deze memecoin je nog miljonair maken?

Pepe (PEPE) staat vandaag met ongeveer 7 procent in de plus en doet het daarmee beter dan de concurrentie bij Dogecoin en Shiba Inu. Kan deze memecoin, die in Q2 2023 zo populair was, een investeerder nog miljonair maken? Het antwoord op die vraag hangt natuurlijk af van het bedrag dat je wil investeren, maar met een market cap van 500 miljoen dollar is een gigantische koerswinst niet zo waarschijnlijk meer.

Pepe miljonairs laten spierballen zien

Ondertussen zijn er een paar PEPE miljonairs die op de blockchain hun spierballen laten zien. Zo nam een gigantische whale een dagen geleden voor 3 miljoen dollar aan PEPE op bij Binance. Eerder wist diezelfde whale een winst van ongeveer 600.000 dollar te pakken in de periode van 27 juni tot 14 juli.

Op 27 juni en 5 juli nam de whale in kwestie ongeveer 3,94 biljoen PEPE op van Binance. Diezelfde hoeveelheid stuurde de investeerder vervolgens weer terug op 14 juli. In die periode nam de waarde van die PEPE toe van 6,46 naar 7,06 miljoen dollar.

Daarmee boekte de whale dus een winst van ongeveer 600.000 dollar op zijn PEPE. Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat het nog mogelijk is om miljonair te worden van PEPE, maar om dat voor elkaar te krijgen heb je wel een behoorlijk kapitaal nodig of je moet een fantastische handelaar zijn.

Maar als dat laatste het geval is, dan ben je natuurlijk niet afhankelijk van PEPE voor je vermogen om miljonair te worden.

Memecoins als PEPE zijn lastig

Memecoins als PEPE, Dogecoin en Shiba Inu kunnen investeerders een gigantisch gevoel van FOMO bezorgen. Je hoort vaak dat handelaren op dit soort munten enorme winsten weten binnen te slepen, waardoor het verleidelijk is om dat zelf ook eens te proberen.

Vergeet echter niet dat er voor iedere winnaar waarschijnlijk 100 of meer verliezers in de markt zijn. Het geld wat de winnende handelaar verdient moet immers ergens vandaan komen.

Uiteindelijk zijn het de verliezers die de winsten van de grote winnaars betalen. Wat dat betreft is de financiële wereld een harde wereld, zeker als je kijkt naar de handel in dit soort munten.

Verder is het belangrijk om te weten dat munten als PEPE geen fundamentele toepassingen kennen. Ze zijn begonnen als grap en het is raadzaam om ze ook zo te beschouwen en niet als serieuze investering te zien. Dat is waar de meeste mensen de mist ingaan.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Crypto Whales kopen weer massaal Chainlink (LINK)
Altcoin Sherpa verwacht veel van Chainlink tijdens volgende bullrun
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43