bitcoin millennial
Bitcoin

Perfecte grafiek’ voorspelt Bitcoin-adoptie door 4 miljard mensen

Voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal is razend bullish over de toekomst van Bitcoin. De reden daarvoor is een grafiek op basis waarvan hij voorspelt dat Bitcoin aan het einde van 2025 meer dan één miljard gebruikers kent. Rond het jaar 2030 moet dat getal zelfs toenemen naar 4 miljard mensen.

Sneller dan het internet?

Op het moment van schrijven zien we in de bovenstaande grafiek dat de adoptie van Bitcoin sneller gaat dan de adoptie van het internet. Zelfs als we ervan uitgaan dat de adoptie van Bitcoin de komende jaren even snel verloopt als die van het internet, dan zou je rond 2030 op 4 miljard gebruikers uitkomen, zo rekent Raoul Pal ons voor.

Het is echter nog maar de vraag hoe dat allemaal moet gebeuren. 4 miljard gebruikers op de blockchain van Bitcoin lijkt op dit moment onmogelijk. Dat kan de technologie simpelweg niet aan.

Zodoende zou je binnen nu en een paar jaar de opkomst van zogenaamde Bitcoin banken verwachten. Dat moeten uiteindelijk de partijen worden die onderling transacties met elkaar doen op de blockchain, maar het grote publiek zal handelen in de gecentraliseerde databases van de banken.

Bitcoin opschalen voor miljarden mensen

De huidige ~7 transacties per seconde die Bitcoin kan verwerken is natuurlijk nooit genoeg om de hele wereld te onboarden. Zodoende moeten we het in de toekomst wel hebben van gecentraliseerde tussenpersonen.

Dat lijkt tegen de oorspronkelijke ethos van Bitcoin te gaan, maar dat neemt niet weg dat je dan alsnog een beter systeem hebt dan we nu hebben.

Met Bitcoin is het immers mogelijk om banken te vragen om aan te tonen hoeveel BTC zij bezitten. Ze kunnen klanten zelf laten controleren of hun Bitcoin in de “Proof-of-Reserves” zitten.

Zodoende is het met Bitcoin lastiger voor banken om te sjoemelen met de spaartegoeden van mensen. Zo krijg je in theorie een veiliger systeem en is het ook mogelijk om miljarden mensen te onboarden en Bitcoin te laten gebruiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP