Bitcoin

“Perfecte omstandigheden voor Bitcoin om $20k te halen”

Bitcoin zou in 2020 haar oude recordniveau kunnen bereiken of breken, zegt een bekende BitMEX-handelaar. De analist verwacht dat de kwantitatieve versoepeling, enorme Amerikaanse schulden en de halving de interesse van beleggers in Bitcoin gaat vergroten.


Drie belangrijke katalysatoren

De analist deed deze verklaring toen de Amerikaanse staatsschuld meer dan $25 biljoen bedroeg. De ‘Treasury’ kondigde namelijk aan dat het nog eens $3 biljoen gaat lenen om de economie draaiende te houden. Bitcoin handelaren hebben tot nu toe voorbij de economische schade gekeken die is veroorzaakt door de snel verspreidende Coronavirus pandemie, maar het lijkt wel duidelijk dat er inflatie plaats gaat vinden.

Het enorme koopvolume tijdens de lockdown hielp Bitcoin meer dan 100 procent te herstellen van de dieptepunten in maart van $3.858. Nu is de prijs gestegen tot boven de $9,800. Een bekende analist is daarom van mening dat de Bitcoin koers dit jaar door kan stijgen tot boven de $20.000.

“Bitcoin kan elk moment naar boven uitbreken”, voorspelde hij. “Het ziet er technisch zeer bullish uit.”

De handelaar baseerde zijn positieve voorspellingen op drie belangrijke katalysatoren die momenteel de bullish situatie van Bitcoin vergroten. Dit zijn de kwantitatieve versoepeling, de enorme staatsschuld en de bitcoin halving. Hij noemde deze factoren een ‘geweldige basis’, in de verwachting dat ze allemaal de interesse van beleggers voor de Bitcoin zouden vergroten.


Macro-economische factoren

De coronacrisis dwong de Amerikaanse regering ertoe de Amerikaanse economie te redden van de grootste crash ooit. Het ministerie van Financiën zei eerder deze week dat het voor het einde van het tweede kwartaal $3 biljoen zou moeten lenen. Dat is bijna zes keer meer dan het vorige record die behaald werd tijdens de financiële crisis van 2008.

Het verzoek had gevolgen voor ‘de grote Amerikaanse economie’. Er werd namelijk onthuld dat de staatsschuld meer dan $25 biljoen is. Maar voor de Bitcoin beleggers is de financiële ramp juist een kans.

De belangrijkste factor is inflatie. Tophandelaren en analisten zien oneindige geldinjecties, ook wel kwantitatieve versoepeling genoemd. Dit zou een reden zijn voor een grote fiat devaluatie doordat er simpelweg veel meer geld in de wereld is. Dit kan bij Bitcoin niet gebeuren. Er kunnen namelijk maximaal 21 miljoen BTC tokens op de markt komen. Dit maakt het aantrekkelijk om Bitcoins vast te houden in tijden van inflatie.

En om de zaken nog meer bullish te maken, is er ook nog de aanstaande halving.


Bitcoin halving

Een voorgeprogrammeerd algoritme dat is ingeschreven in de Bitcoin-broncode, verlaagt het aanbod om de vier jaar met de helft. Er zijn in het verleden twee van deze halveringen geweest. Beide hebben ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers naar nieuwe all-time highs steeg. Interessant genoeg valt de derde halving nu samen met de coronacrisis.

Eerdere Bitcoin halvings. Bron: Pantera Capital

Op 12 mei daalt het dagelijkse aanbod van Bitcoin tokens van 1.800 BTC naar 900 BTC tokens. Dit creëert een cryptotekort op de markt. Een bekende BitMEX-handelaar ziet dit als een katalysator die de Bitcoin prijs naar $20.000 kan laten schieten.

“De kwantitatieve versoepeling en de schulden vormen een veel beter argument dan de halving, naar mijn mening”, legde hij uit. “Ik geloof [oprecht] dat we dit jaar de 20.000 kunnen breken.”

 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom