peter b
Bitcoin

Peter Brandt: Bitcoin koers vertoont hoopvolle gelijkenissen met 2016 bullmarkt

Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn stinkende best gedaan om het vertrouwen van investeerders in de komst van de bullmarkt de kop in te drukken. De Bitcoin koers is gisteren met maar liefst 16% onderuit gegaan en voor het eerst sinds februari onder de $50.000 gedoken. 

Hoewel veel investeerders met de handen in het haar zitten, lijkt welbekend trader Peter Brandt zich weinig zorgen te maken. Hij laat zien dat de Bitcoin koers eenzelfde pad bewandelt als in 2016, vlak voor de bullmarkt losbarstte.

BTC koers daalt 26% sinds halving

De analist schreef gisteren op socialmediaplatform X dat Bitcoin nu een daling van een vergelijkbaar formaat heeft doorgemaakt als na de befaamde halving in 2016. 

Destijds werden de beloningen voor BTC miners op 9 juli gehalveerd van 25 BTC naar 12,5 BTC. Zoals te zien in de tabel van Brandt sloot Bitcoin die week af op een koers van $650. Ongeveer een maand na de halving bereikte Bitcoin een dieptepunt van $474, wat neerkomt op een daling van 27% sinds het ingebakende evenement. 

Dit keer vond de halving op 20 april plaats, met een halvering van de block rewards van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Bitcoin eindigde die week met een koers van $64.962 en heeft gisteren een dieptepunt bereikt dat 26% lager ligt op $49.050.

Met de overeenkomst lijkt Brandt te willen zeggen dat Bitcoin’s recente koersval niet het einde van de wereld betekent. In de tabel staat bovendien hoeveel weken het heeft geduurd na de halving voordat Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte. In 2020 gingen er 25 weken overheen en in 2016 duurde het 24 weken. Momenteel is de halving 16 weken achter ons, en dus heeft Bitcoin wat dat betreft nog genoeg tijd om te herstellen.

Bitcoiners nu ‘extreem angstig’

Vorige week maandag stond de Bitcoin koers opmerkelijk genoeg nog heel even boven de $70.000. Sindsdien is BTC met maar liefst 29% onderuit gegaan, wat de diepste correctie van de huidige cyclus markeert. 

Eerder vandaag kon je al lezen dat de Fear & Greed Index de afgelopen week keihard is gedaald van een score van 67 (hebzucht) naar een huidige score van 17 (extreem angstig). Het weerspiegelt een van de grootste week-tot-week dalingen van de index ooit. 

De angst voor een recessie in de Verenigde Staten is de grote boosdoener geweest voor de correctie. De Japanse aandelenbeurs is hierdoor het hardst geraakt, wat op zijn beurt de cryptomarkt extra pijn heeft bezorgd. 

Voor nu is de angst weer wat afgekoeld in de cryptomarkt. De BTC koers is namelijk alweer hersteld tot bijna $56.000. Echter bevindt bitcoin zich nog altijd in zijn gevarenzone, met $50.000 als cruciale steun om boven te blijven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt