Pike Hack
Hack

Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen

Het gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocol Pike heeft opheldering gegeven over een eerdere verklaring met betrekking tot een kwetsbaarheid in de USDC Coin (USDC), nadat het platform op 30 april een exploit van $1,6 miljoen had ondergaan.

Meerdere aanvallen te linken aan dezelfde kwetsbaarheid

In een aankondiging op 1 mei legde Pike uit dat de exploit gelinkt was aan een kwetsbaarheid in het Cross-Chain Transfer Protocol (CCTP) van USDC-uitgever Circle, en niet aan het productaanbod van USDC zelf. Eerder had Pike beweerd dat de exploit direct gerelateerd was aan de initiële kwetsbaarheid van USDC die op 26 april werd gemeld.

De verklaring werd echter snel ingetrokken toen Pike erkende dat hun formulering van de gebeurtenissen onnauwkeurig was. “Deze exploit houdt verband met een kwetsbaarheid in onze eigen contractfuncties en de manier waarop wij CCTP gebruiken,” gaf Pike toe.

Volgens het protocol was er sprake van een “onjuiste integratie” van technologieën van derden, waaronder CCTP en de automatiseringsdiensten van Gelato Network, wat uiteindelijk leidde tot de diefstal van digitale activa ter waarde van $300.000 in de eerste aanval op 26 april. Op 30 april leidde een soortgelijke kwetsbaarheid tot een verlies van ongeveer $1,68 miljoen verdeeld over de blockchains Ethereum, Arbitrum en Optimism.

Pike benadrukte dat beide aanvallen terug te voeren waren op dezelfde kwetsbaarheid in hun slimme contracten, wat aanvallers in staat stelde om beheerderstoegang te omzeilen.

Ondanks de voortdurende bedreiging van hacks in de cryptosector, tonen gegevens van PeckShield aan dat de financiële schade door crypto-gerelateerde hacks in april aanzienlijk is afgenomen, met een totaal verlies van $60 miljoen, vergeleken met $360,8 miljoen in februari en $187,6 miljoen in maart.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten