Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

PlanB: Bitcoin zit nog steeds in een bullmarkt

“Het voelt misschien anders, maar Bitcoin zit nog steeds in een bullmarkt”, aldus PlanB op Twitter. We moeten niet vergeten dat de huidige Bitcoin koers van 60.000 dollar een prima score is op dit punt in de cyclus. Maar waarom stijgt Bitcoin niet als we nog steeds in een bullmarkt zitten?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Bitcoin doet het beter dan in 2016 en 2020

Hoe komt PlanB dan tot de conclusie dat Bitcoin nog altijd in een bullmarkt zit? De populaire Nederlandse analist onderbouwt dat onder andere met de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin.

Deze momentum-indicator uit de technische analyse komt momenteel binnen op een score van 65/100 en gedraagt zich niet anders dan anders.

Sterker nog, Bitcoin staat er op basis van de RSI zelfs beter voor dan in 2016 en 2020. Destijds lag de RSI van Bitcoin op dit moment van de cyclus nog een stuk lager. De Bitcoin koers schoot in deze cyclus een beetje voor zichzelf uit.

Bitcoin schoot voor zichzelf uit

Gedurende het eerste kwartaal van 2024 steeg Bitcoin harder dan normaal vanwege de ETF-lanceringen in de Verenigde Staten en de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank de rentes zesmaal zou verlagen.

In diezelfde periode kwam de inflatie in Amerika steeds iets hoger binnen dan verwacht, waardoor die renteverlagingen als sneeuw voor de zon verdwenen.

Nu is het juli en wachten we nog altijd op de eerste renteverlaging van de Federal Reserve. Daar komt bij dat Bitcoin miners na de halving onder druk kwamen en hun Bitcoin begonnen te verkopen.

Plus het nieuws dat de Duitse en Amerikaanse overheden hun in beslag genomen Bitcoin op de markt dumpen en natuurlijk nog de 140.000 BTC van Mt. Gox die deze maand vrijkomen.

Die cocktail van ontwikkelingen maakt dat het niet onlogisch is dat Bitcoin nu door een moeilijke periode gaat. Het lijkt alsof aandelen veel beter presteren, maar vergeet niet dat Bitcoin vanaf het begin van het jaar gemeten bijna 35% in de plus staat.

Bitcoin versus de grote aandelenindices. Bron: Tradingview

Daar kan geen enkele aandelenindex aan tippen. Wat dat betreft kan PlanB nog weleens gelijk krijgen en is de Bitcoin bullmarkt vandaag nog niet voorbij.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren