bitcoin koers
Bitcoin

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’

Het geduld van Bitcoin (BTC) investeerders wordt momenteel flink op de proef gesteld. De Bitcoin koers beweegt al maanden grotendeels tussen $60.000 en $70.000, terwijl velen hun zinnen hadden gezet op de start van een nieuwe bullmarkt.

De bekende Nederlandse Bitcoin-analist PlanB vergelijkt de tijdrovende prijsactie met die van 2020 en benadrukt het belang van geduld als het om het investeren in Bitcoin gaat. Wanneer zou het vuurwerk mogelijk weer kunnen losbarsten?

Bitcoin ‘2020 vibes’

PlanB, dat wereldwijd enorm veel bekendheid heeft vergaard dankzij zijn Stock-to-Flow (S2F) model, liet gisteren weer eens van zich horen op socialmediaplatform X.

Hij liet zijn 1,9 miljoen volgers weten te houden van deze fase van de bullmarkt, ‘’waar sommige mensen ongeduldig worden, en anderen zelfs denken dat de bullmarkt voorbij is’’. Hij trekt bovendien de vergelijking met 2020, het jaar van de vorige Bitcoin halving.

In 2020 raakte het geduld van veel Bitcoin- en crypto-investeerders ook op nadat de koers weinig van zich liet horen nadat de befaamde halving achter de rug was.

De halving wordt beschouwd als de katalysator van een nieuwe bullmarkt. Dit heeft te maken met historische prijsdata, maar ook de klassieke vraag- en aanbodtheorie. De halving vermindert namelijk het aanbod van beschikbare Bitcoins. 

Met deze gedachte in het achterhoofd begint de tijd voor veel crypto-fanaten momenteel te dringen. De Bitcoin halving is immers al twee maanden achter de rug, en de koers heeft de afgelopen tijd nog maar weinig spektakel laten zien.

BTC bullmarkt om de hoek?

De bekende analist PlanB lijkt zich verre van druk te maken op het moment. Hij staat bekend als een enorme Bitcoin bull die tevens al heel wat jaartjes meegaat in de industrie. De voormalige institutionele investeerder gelooft heilig in de 4-jarige halvingscycli en weet als geen ander dat er de nodige tijd overheen gaat voordat de halving zijn invloed op de onderliggende koers uitoefent.

In 2020 duurde het bijvoorbeeld maar liefst 5 maanden voordat Bitcoin na de halving begon aan zijn explosieve prijsrally. In dit tijdsbestek zat er maar weinig beweging in de koers, tot de frustratie van velen. 

Ook bij eerdere cycli duurde het steeds enkele maanden voordat de koers na de halving een nieuwe bullmarkt aftrapte. Nu biedt data uit het verleden natuurlijk allerminst een garantie voor de toekomst, maar het kan investeerders wel degelijk houvast bieden. 

Vooralsnog lijkt er dus nog weinig reden tot zorg te zijn wat betreft de huidige prijsactie van BTC. De tijd zal uitwijzen of BTC, net als in het verleden, binnen nu en enkele maanden weer zal schitteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins