Bitcoin atm
Bitcoin

Politie zet hard optreden tegen Bitcoin ATM’s in Oost-Londen voort

De ‘UK Financial Conduct Authority’ blijft illegale Bitcoin ATM machines aanpakken, waarbij het zich dit keer richt op Londen.

FCA treedt hard op

De Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk zette deze week haar optreden tegen illegale Bitcoin-geldautomaten voort. Daarbij kondigde het aan dat het verschillende locaties in Oost-Londen had geïnspecteerd die verdacht werden van het hosten van niet-geregistreerde machines.

Volgens een aankondiging van de FCA op 8 maart verklaarde de financiële toezichthouder dat het samen met de Metropolitan Police verschillende locaties in de regio Oost-Londen had onderzocht. Daarnaast blijft het hard optreden tegen niet-geregistreerde crypto-ATM machines in het VK.

De laatste ontwikkeling in de voortdurende strijd van de FCA tegen illegale ATM-machines volgt op soortgelijke invallen eerder dit jaar in Leeds. De invallen werden destijds samen gedaan met de Digital Intelligence and Investigation Unit van de politie van West Yorkshire.

General Bytes

General Bytes is een van de belangrijkste fabrikanten van Bitcoin-geldautomaten in het VK en de rest van de wereld. De organisatie is goed voor 25,2% van het wereldwijde Bitcoin ATM-marktaandeel. Daarnaast heeft het de meeste ATM-installaties ter wereld op zijn naam staan. Kwik-Bit, een Bitcoin ATM-bedrijf dat voorheen actief was in de omgeving van Londen liet weten dat zijn ATM was gesloten en niet langer operationeel was.

Volgens een aankondiging van FCA in 2022 zijn er momenteel geen Bitcoin ATM’s in het VK geregistreerd bij de relevante autoriteiten. Dit betekent dat alle Bitcoin-geldautomaten in het VK illegaal opereren.

Mark Steward, uitvoerend directeur van handhaving en markttoezicht bij de FCA, zei dat deze operatie, naast de actie van vorige maand in Leeds, een duidelijk signaal afgeeft dat we niet-geregistreerde crypto-automaten in het VK zullen blijven identificeren en verstoren.

Populariteit van Bitcoin ATM’s

Bitcoin ATMS werden in 2021 ineens heel populair. In dat zelfde jaar stegen Bitcoin, Ethereum en de gehele crypto industrie naar recordhoogtes. In de zomer van 2021 werden er maandelijks meer dan 2.000 Bitcoin ATMs geïnstalleerd over de hele wereld.

Die trend is sindsdien echter omgekeerd. Zo werder er tussen februari en maart van 2023 slechts 1.054 Bitcoin ATM’s geïnstalleerd.

Volgens wereldwijde gegevens van CoinATMRadar zijn er momenteel 1.469 Bitcoin ATM’s actief in Europa. Hiervan zijn er slechts 18 operationeel in het VK. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er 32.164 Bitcoin ATM’s, wat neerkomt op 86% van het totaal.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken