Concept Web 3
Blockchain

Polygon Labs en Warner Music Group ondersteunen innovatie in Web3 en Muziek

Polygon Labs, een prominente ontwikkelaar in het blockchain-ecosysteem, en Warner Music Group (WMG), een gigant in de muziekindustrie, hebben op 25 januari de twee begunstigden aangekondigd van hun inaugurele Web3 Music Accelerator-programma. Dit programma, dat in juni 2023 werd gelanceerd, is ontworpen om innovatie te stimuleren op het kruispunt van Web3-technologie en muziek.

Projecten zijn zorgvuldig geselecteerd

Uit meer dan 120 aanmeldingen werden de projecten zorgvuldig geselecteerd op basis van criteria zoals het bevorderen van gemeenschappen tussen artiesten en fans, gedecentraliseerde muziekproductie- en distributiesystemen, ticketoplossingen, verzamelobjecten en merchandise, en de integratie van muziek met interactieve technologie en gaming.

Jilian Rothman, vice-president van New Business en Ventures bij WMG, benadrukte het belang van het creëren van “betekenisvolle verbindingen tussen artiesten en fans” als een kernonderdeel van WMG’s missie in deze sector.

Een van de ontvangers is MITH, een platform dat zich richt op fanbetrokkenheid. Dit platform biedt artiesten AI-gestuurde inzichten en analyses over hun publiek, wat resulteert in een uitgebreid beeld van elke fan. De andere begunstigde is het Muus Collective, dat zich concentreert op het creëren van ‘modegerichte ervaringen’, inclusief mobiele games, entertainment en digitale verzamelobjecten.

Brian Trunzo, hoofd bedrijfsontwikkeling voor Noord-Amerika bij Polygon Labs, uitte zijn enthousiasme over het mainstream worden van gedecentraliseerde innovatie door dergelijke projecten.

Steun bieden aan deelnemers

Het Web3 Music Accelerator-programma biedt deelnemers steun van zowel WMG als Polygon Labs, strategisch advies, netwerkmogelijkheden, marketing en promotie, evenals ondersteuning van ontwikkelaars van blockchain-infrastructuur, waaronder CertiK, Coinflow, Tatum en anderen.

WMG heeft zich ingezet voor het verkennen van nieuwe paden in de muziekindustrie met behulp van Web3-tools. In december 2022 lanceerden ze in samenwerking met Polygon en LGND hun eerste Web3-muziekplatform.

Tegelijkertijd werkte Polygon samen met Mastercard aan het lanceren van een vergelijkbaar Web3-acceleratorprogramma voor muzikanten die geïnteresseerd zijn in het betreden van deze innovatieve ruimte.

Blockchain nieuws

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving
Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base
Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli