Pencil Artist Future Plans
Exchange

Polymarket overweegt commissies voor toekomstige inkomsten

Polymarket, een groot voorspellingsplatform dat gebruikmaakt van cryptovaluta, sluit niet uit dat het in de toekomst commissies zal gaan rekenen om de inkomsten te schalen. Dit werd bevestigd door oprichter en CEO Shayne Coplan in een recent Forbes-rapport.

Focus ligt eerst op uitbreiding van marktplaats

Momenteel richt Polymarket zich op de uitbreiding van zijn marktplaats en het verbeteren van de gebruikerservaring. Echter, Coplan gaf aan dat het bedrijf mogelijk nieuwe monetiseringsstrategieën zal onderzoeken. Een van deze strategieën zou kunnen zijn het toevoegen van kosten aan het platform.

Polymarket, dat in 2020 werd gelanceerd, biedt een gedecentraliseerde marktplaats waar gebruikers kunnen wedden op de uitkomsten van echte gebeurtenissen met behulp van cryptovaluta. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld wedden op de resultaten van de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2024, door aandelen in voorspellingen te kopen en verkopen met de USDC-stablecoin.

Naast politieke gebeurtenissen biedt Polymarket ook weddenschappen op de cryptomarkt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld voorspellen of cryptovaluta zoals Bitcoin een bepaalde prijs zullen bereiken.

Recordmaandelijks Handelsvolume in Juli

In juli brak Polymarket zijn record met een maandelijks handelsvolume van meer dan $ 1 miljard. Alleen al in juli werd er voor $ 343 miljoen aan weddenschappen geplaatst. Dit markeert een groei van meer dan 200% ten opzichte van de $ 111 miljoen in juni en een stijging van meer dan 440% vergeleken met mei 2024, toen het handelsvolume $ 63 miljoen bedroeg.

Ondanks deze indrukwekkende cijfers heeft Polymarket te kampen met een gebrek aan inkomsten. Het bedrijf heeft tot nu toe $ 70 miljoen opgehaald in twee financieringsrondes, waaronder een Series B-ronde van $ 45 miljoen waarbij Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin betrokken was.

Toekomstplannen

Hoewel Polymarket momenteel succesvol is in het aantrekken van gebruikers en het verhogen van handelsvolumes, blijft het zoeken naar manieren om zijn inkomstenmodel te versterken. Het toevoegen van commissies aan transacties op het platform zou een van de mogelijke oplossingen kunnen zijn om de toekomstige groei en duurzaamheid van het bedrijf te waarborgen.

Exchange nieuws

$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13