crypto crash
Altcoin

Topanalist voorspelt enorme crash voor deze cryptomunt

De populaire analist Ali Martinez maakt zich zorgen over Toncoin (TON). Volgens Martinez kan de Ethereum-rivaal weleens aan een hele slechte periode beginnen, die gekenmerkt wordt door stevige koersdalingen. Maar waarom is hij zo bearish over Toncoin?

Waarom is Martinez bearish over Toncoin?

Telegram ontwikkelde Toncoin in 2018, maar koos er in 2020 voor om het project los te laten na een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op dat moment nam een groep van ontwikkelaars het project over van Telegram.

De munt TON kan echter nog steeds worden verstuurd door de 900 miljoen gebruikers van Telegram, zonder dat ze daarvoor moeten pielen met lastige wallet-adressen.

Daar zit echter niet het probleem. Het probleem ligt volgens Martinez bij de arrestatie van Pavel Durov, de CEO van Telegram, en de gevolgen daarvan voor het bedrijf.

Durov kondigde aan dat het privacy-beleid van Telegram gaat veranderen. Zo gaan zij vanaf nu IP-adressen en telefoonnummers geven aan overheden die daar met de juiste juridische grondslag om vragen. Die maatregel moet criminelen ontmoedigen om het platform te gebruiken.

Maar volgens Martinez is dat geen goede ontwikkeling.

Zorgen over Telegram

Martinez zegt dat het schrappen van de “meest aantrekkelijke functie” van Telegram kan bijdragen aan een verkoopgolf voor Toncoin. Met de meest aantrekkelijke functie doelt hij hier natuurlijk op de privacy van gebruikers, maar die hoort natuurlijk niet eindeloos te zijn.

Zeker niet als dit misbruikt wordt voor het oplichten van mensen met bijvoorbeeld crypto-projecten. Voor de industrie is het behoorlijk schadelijk dat mensen op Telegram anoniem aan oplichterij kunnen doen door zich te verstoppen achter een pseudoniem.

Het is goed dat overheden daar op deze manier actie tegen ondernemen. Zeker als je kijkt naar de mate van oplichting binnen de crypto-wereld, dan had dit natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren.

Net ls het optreden tegen de vele altcoins die puur en alleen gelanceerd zijn om de gemiddelde investeerder van zijn zuurverdiende spaarcenten te beroven.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Avalanche Foundation lanceert $40 miljoen subsidieprogramma voor ontwikkelaars van L1-blockchains
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Memecoin Popcat (POPCAT) schiet door het dak: Wat is het en waarom stijgt het zo hard?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen