Bitcoin en ethereum
Bitcoin

Populaire handelaar DonAlt verkocht zijn Bitcoin op 30.000 dollar

De Bitcoin koers is weer aardig op stoom, maar liep deze week op de grens van 31.000 dollar tegen een weerstand aan. Nu is de grote vraag natuurlijk of Bitcoin het in zich heeft om zijn momentum door te zetten en de weerstand op dit niveau te doorbreken. Als je het aan de pseudonieme handelaar DonAlt vraagt is dit wellicht een moment om wat risico van tafel te halen.

DonAlt zit in de verkoopmodus

In de hierboven ingeplakte analyse deelt DonAlt dat hij het tegen de huidige koersen geen goed idee vindt om meer Bitcoin bij te kopen. Dat doet hij liever als de koers weer zakt richting de “bearmarkt-lijn” die hij in zijn grafiek plaatst rond de koers van 20.000 dollar.

De analist verwacht niet dat we nieuwe dieptepunten zullen bereiken, maar een kleine daling richting die lijn is volgens hem het meest realistische scenario op dit moment. Het is tijdens de bullish momenten van Bitcoin aantrekkelijk om te denken dat de koers alleen maar kan stijgen, maar soms is het ook goed om terug te vallen op een gezond portie realisme.

Het is immers niet realistisch om te denken dat de koersen alleen maar omhoog en omhoog zullen bewegen. Ook in een bullmarkt heb je te maken met tijdelijke correcties en volgens DonAlt zijn we op een punt aangekomen waarbij dat tot de mogelijkheden behoort.

Boven de 32.000 dollar

Als de koers er vervolgens in slaagt om boven de 32.000 dollar uit te komen, dan zitten we volgens DonAlt in de “bullmarkt range” en kunnen we echt omhoogkijken. Verder deelt de analist dat hij rond de 30.000 dollar wat Bitcoin verkocht en op vrijdag verkocht hij ook Litecoin en XRP, nadat hij deze tokens kocht in november.

Daarmee heeft DonAlt behoorlijke resultaten weten te behalen. Bitcoin steeg in die periode met 90 procent, Litecoin met 65 procent en XRP deed het ook heel aardig met een stijging van 50 procent.

“Het was fantastisch. Ik had niet verwacht dat ik deze winsten zo snel zou kunnen pakken, maar ik ben er blij mee. Nu neem ik even rustig de tijd om de strategie voor mijn volgende trade te bedenken”, zo gaat de analist verder.

“Ik ben niet bearish, maar ik wil het de komende maanden even rustig aandoen en over andere dingen dan de Bitcoin koers nadenken”, zo sluit DonAlt zijn verhaal af. We zijn dus niet bearish, maar ook niet enorm bullish op dit moment.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen