Amerika, bitcoin
Bitcoin

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen

Er staat een belangrijk moment voor de deur dat mogelijk een aanzienlijke impact kan hebben op de cryptomarkt. Volgens het nieuwsplatform Forbes zal de Federal Reserve (Fed) waarschijnlijk zijn strenge beleid versoepelen.

De recente daling van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) suggereert namelijk dat de agressieve renteverhogingen van de Fed een positief effect hebben gehad. Dit kan resulteren in een gigantische instroom van kapitaal.

Forbes stelt dat er mogelijk $6 biljoen aan kapitaal de markt in kan stromen als de Fed aangeeft dat de inflatie onder controle is. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat veel cryptovaluta aanzienlijk stijgen.

Tom Lee, managing partner bij Fundstrat Global Advisors, voorspelt dat een dergelijke beleidsverandering een eenmalige, transformerende gebeurtenis kan zijn. Hij verwacht dat de Bitcoin koers hierdoor mogelijk $150.000 kan bereiken, wat een stijging van 114% zou zijn ten opzichte van de huidige waarde.

Bitcoin ETF’s beleven topdagen

De markt lijkt zich al voor te bereiden op positief nieuws, wat de afgelopen dagen zichtbaar was in de groene cijfers. Ook de Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETF’s) vertonen een sterke opwaartse beweging. De in januari gelanceerde fondsen laten al zeven opeenvolgende positieve handelsdagen zien, met gisteren als hoogtepunt door de grootste kapitaalinstroom in weken.

Volgens data van Farside Investors haalden de Bitcoin-fondsen gisteren in totaal $305,7 miljoen binnen, de beste handelsdag sinds 3 mei. De fondsen hebben nu hun op twee na beste periode bereikt sinds de lancering op 11 januari. Vooral BlackRock’s IBIT-fonds presteerde uitzonderlijk goed met een netto-instroom van $290 miljoen, de hoogste instroom sinds 5 april. Dit overtrof zelfs de cumulatieve instroom van de afgelopen 21 handelsdagen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken