Ethereum stijgt
Ethereum

President Ava Labs is bullish over Ethereum ETFs

De president van Ava Labs, het team achter layer-1 blockchain Avalanche, is heel optimistisch over de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. In een nieuw interview met Bloomberg Television, zegt Ava Labs president John Wu dat de Ethereum ETFs hun succes wel zullen vinden dankzij de Decentralized Finance (DeFi) sector.

Ethereum ETF vallen tegen

Als we puur en alleen naar de harde cijfers kijken, dan vallen de Ethereum ETFs tot nu toe zwaar tegen. Met name ten opzichte van die van Bitcoin. Terwijl de Bitcoin ETFs de afgelopen weken nog significante instromen wisten te genereren, kunnen we voor de Ethereum ETFs zeker niet hetzelfde zeggen.

Die kennen vooral grote uitstromen, maar volgens John Wu gaat daar op termijn wel verandering in komen.

“Ik denk niet dat iemand had verwacht dat de Ethereum ETF zo succesvol zou worden als die van Bitcoin. Maar in werkelijkheid heeft Bitcoin slechts één concurrent en dat is goud. Bij Ethereum gaat het om nut en het creëren van toepassingen voor de technologie.

Ethereum heeft heel veel concurrentie van Avalanche tot Solana tot een hele reeks van anderen”, aldus Wu. Op dit moment is het door die concurrentie moeilijk voor Ethereum om goede koersprestaties neer te zetten, maar volgens Wu gaat zich dat met de tijd wel oplossen.

Positief gestemd

Op dit moment ziet Wu een drietal ontwikkelingen die volgens hem de adoptie van de industrie verder opdrijven. “Het eerste is macro-economisch. Iedere centrale bank verlaagt de rentes. Verder is het feit dat er een ETF is voor zowel Ethereum als voor Bitcoin goed voor de toegang. Dat is uiteindelijk ook positief. Morgan Stanley gaat zijn financieel adviseurs Bitcoin ETFs laten verkopen. Ook dat is positief.

Verder denk ik dat mensen zich niet realiseren dat de adoptie op het netwerk en in de industrie ook snel groeit. Als je kijkt naar het aantal wallets, kijkt naar het aantal adressen, dan is er wel degelijk sprake van adoptie. Wat dat betreft ben ik voor de komende tijd heel positief”, aldus Wu.

De Ethereum ETFs geven investeerders natuurlijk exposure op ETH, zonder dat ze de asset direct hoeven aan te schaffen. In principe is dat interessant en maakt dat het bezitten van Ethereum eenvoudiger. Aan de andere kant is het lastig, omdat mensen die de Ethereum ETF kopen geen toegang krijgen tot de staking-opbrengsten.

Zo verliezen ze dus een deel van de normale inkomsten van Ethereum, wat het mogelijk onaantrekkelijk maakt om via de ETF te investeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’