Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Prijs van Cardano stijgt na nieuws over Smart Contracten

Veel crypto koersen zijn vandaag niet of nauwelijks bewogen, eigenlijk alleen Cardano (ADA) laat een sterke bewegingen zien. De koers van Cardano is namelijk met ongeveer 4% gestegen.


Goed nieuws van Charles Hoskinson

De koersstijging van de munt wordt ondersteund door positief commentaar van oprichter Charles Hoskinson over de introductie van smart contract functies op de blockchain. De Cardano-gemeenschap heeft reikhalzend uitgekeken naar deze upgrade.

Hoskinson bevestigde dat snel na de Alonzo hard fork, smart contracts beschikbaar zullen zijn op het netwerk. Zo voegde hij eraan toe dat met de tijd de infrastructuur van Cardano alleen maar efficiënter zal worden.

De aankondiging kwam tijdens een livestream update vorige week op 30 juli. Hoskinson merkte ook op dat er twee parallelle ontwikkelingen zijn die leiden tot de hard fork.

Onlangs heeft Charles Hoskinson wat flak gekregen voor het verschuiven van verdere deadlines van enkele belangrijke upgrades op het netwerk. In zijn laatste live-stream zei Hoskinson dat de infrastructuur voor de hard fork beschikbaar zal zijn tegen het tijdskader augustus-september. Hij voegde verder toe:

“Cardano (ADA) gebruikers zullen in staat zijn om smart contracts uit te voeren op het moment dat die hard fork komt op de Cardano-infrastructuur en het bouwen van een steeds betere omgeving voor Cardano-apps om op te ontwikkelen en in te zetten.”

Cardano zal de aankomende Alonzo hard fork in drie fasen uitrollen: blauw, wit, en paars. Elk van deze fasen zal het publiek bewust maken van extra functionaliteit.


ADA blijft goed presteren

Het is niet gek dat Cardano’s ADA token één van de best presterende tokens van dit jaar is geweest. ADA heeft dit jaar meer dan 600% winst behaald. Hierdoor steeg ADA snel naar plek 5 op de ranglijst van meest waardevolle cryptocurrencies.

ADA 1w grafiek – Bron: Tradingview

Met het uitrollen van de nieuwe functies lijkt Cardano klaar om nog meer winst te boeken dit jaar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten