Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 18 februari: Bitcoin, Ripple, Ethereum, EOS

De cryptocurrency koersen vliegen vandaag omhoog, maar voor hoelang? In onze wekelijkse prijsanalyse proberen we hier antwoord op te geven.


Positieve ontwikkelingen in de cryptocurrency markt

Argentinië heeft een export deal gesloten met Paraguay waar Bitcoin als betaalmiddel werd gebruikt. De waarde van deze deal was slechts $7100 dollar, maar het kan gezien worden als een vooruitgang. Steeds meer landen en bedrijven zullen cryptocurrencies gaan gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

Langzamerhand neemt de positiviteit rondom cryptocurrencies toe. ‘Grayscale investment’ zegt dat haar institutionele klanten steeds vaker op lange termijn investeren in crypto’s nu de prijzen laag zijn. Daarnaast denken steeds meer mensen dat cryptocurrencies een veelgebruikte vorm van beleggen gaat worden in de toekomst.

Een enquête onder 71 institutionele beleggers toont aan dat 41 procent van de respondenten de ICO markt zullen betreden. Dit bevestigt de groeiende belangstelling van institutionele beleggers in de cryptowereld.

De sterk groeiende markt van de afgelopen dagen is een teken van sterkte. Gaan we de aankomende week een sterke groei mee maken, of zien we de koersen toch terugzakken? In deze prijsanalyse proberen we hier antwoord op te geven.


Prijsanalyse 18 feb: Bitcoin (BTC)

Bitcoin verhandelde de afgelopen 10 dagen in een zijdelings patroon. De koers bleef stabiel in een kleine prijsrange tussen de $3600 en $3680 dollar. Het was duidelijk dat er een nieuwe prijsbeweging aan zat te komen en gisteren, 17 februari, zagen we dat de beweging positief is.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $3748 dollar. In een eerder bericht schreven we dat als de BTC koers tot boven de $3730 dollar zou stijgen dat een teken van sterkte zou zijn. Vandaag zien we dat deze grens doorbroken is. Door de recente uitbraak ligt de $4000 dollar grens in het verschiet. Hier plaatsen wij dan ook onze 1e target deze week.

 Prijsanalyse 18 feb: Ethereum (ETH)

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, lijkt zich ontdaan te hebben van het negatieve sentiment. ETH presteerde al een paar weken lang solide, maar sinds twee dagen zien we een enorme prijsstijging ontstaan. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum rond de $143 dollar. Dat is 18 procent hoger dan zaterdag.

In een prijsupdate van 2 dagen geleden schreef Newsbit al dat een koersstijging tot boven de $133 dollar een teken van sterkte zou zijn. Dat is gebleken. In de update schreven we dat target 1 op $140 dollar geplaatst kan worden. Deze is behaald en dat betekent dat we nu op weg zijn target 2 ($150 dollar) te behalen.

 Prijsanalyse 18 feb: Ripple (XRP)

Ook de Ripple prijs maakt vandaag een goede stijging mee. Ondanks dat XRP de strijd met Ethereum niet lijkt te gaan winnen is de huidige prijsstijging een goed teken. Ripple zat al een tijd vast in een langzaam dalend patroon. Vandaag zien we de op één na grootste altcoin zich van deze negatieve trend ontdoen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,314 dollar, wat 4% hoger is dan een dag geleden. Een koersstijging tot boven de $0,33 dollar grens zou een teken van sterkte aantonen. Als deze grens spoedig wordt overtroffen is een prijsstijging naar $0,40 dollar aannemelijk.

 Prijsanalyse 18 feb: EOS (EOS)

Ook EOS is aan een sterke opmars bezig. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 EOS token rond de $3,12 dollar. 1 dag geleden lag de EOS koers nog rond de $2,81 dollar. Dat betekent dat de prijs met meer dan 10 procent is gestegen.

Mede door de prijsstijging van vandaag bereikt de EOS koers haar hoogste punt in meer dan 2 maanden tijd. Wij zijn dan ook positief gestemd over het toekomstige koersverloop van EOS. Wij plaatsen target 1 voor EOS dan ook op $3,50 dollar en target 2 op $4,00 dollar.