Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 25 februari: Bitcoin, Ripple, Ethereum

Vandaag analyseren we de gebeurtenissen van afgelopen week. Het was een roerige week met enorme pieken maar even grote dalen. Hoe gaat het verder? Wij proberen het voor je uit te pluizen in deze wekelijkse prijsanalyse.


Prijsanalyse 25 feb: Bitcoin (BTC)

Het handelsvolume van de cryptomarkt is weer flink aan het stijgen en ook de CME Group liet op 21 februari weten dat de recente prijsstijging van Bitcoin leidde tot een record verkoop aan Bitcoin futures.

De hele cryptocurrency markt kende een week van uitersten. De Bitcoin koers steeg in 6 dagen tijd van $3750 dollar naar $4200 dollar en zakte vervolgens, gisteren, binnen een half uur terug naar $3800 dollar.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $3840 dollar. Eén dag geleden lag de BTC prijs nog rond de $4150 dollar. Dat betekent dat Bitcoin vandaag een verlies boekt van zo’n 8 procent.

Zoals we gisteren ook al schreven was het even afwachten waar Bitcoin steun zou vinden. Wij gaven aan te verwachtten dat BTC ondersteuning zou gaan vinden rond de $3850 – $3900 dollar en dat lijkt redelijk uitgekomen. De verwachting is dat de munt een korte periode van consolidatie ingaat en daarna een nieuwe prijsbeweging gaat maken.

Als we de onderstaande grafiek bekijken ziet het er positief uit. Er lijkt een wedge te ontstaan en als de koers hier uitbreekt lijkt de koers weer klaar te zijn voor een nieuwe prijsstijging.

 Prijsanalyse 25 feb: Ethereum (ETH)

Ook Ethereum heeft een bewogen week meegemaakt. De koers steeg van $138 dollar naar ene hoogtepunt van $165 dollar en vervolgens gisteren in een half uur tijd al haar winsten.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum rond de $140 dollar. 24 uur geleden, vlak voor de crash, lag de koers nog rond de $164 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 15 procent is gedaald.

Gisteren schreven we dat het waarschijnlijk was dat ETH een ondersteuning zou vinden rond de $140 dollar grens. En dat blijkt vandaag dan ook. Vanuit hier zal ETH haar nieuwe beweging gaan bepalen.

Als we de grafiek analyseren zien we ook bij Ethereum een wedge ontstaan. Dit kan betekenen dat de koers spoedig uit gaat breken. Een eerste target die wij aanhouden is de $150 dollar grens.

 Prijsanalyse 25 feb: Ripple (XRP)

Ripple heeft ongeveer 9 procent verloren in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven ligt de Ripple koers rond de $0,304 dollar. Een dag geleden lag de koers nog rond de $0,336 dollar.

Als we kijken naar de wekelijkse grafiek dan zien we dat XRP al haar winsten van de afgelopen 7 dagen weer heeft ingeleverd. Ook Ripple zal na een korte consolidatie periode een keuze gaan maken. Een koersstijging naar de $0,32 dollar zou een teken van sterkte zijn.