SEC
Ripple

Pro-Ripple advocaat: getuigenis ex-SEC medewerkers had eerder plaats moeten vinden

De gerenommeerde pro-Ripple advocaat John Deaton is van mening dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een misstap heeft begaan door Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, te beschuldigen van medeplichtigheid bij de verkoop van effecten.

Voorheen leek de kans gering om een voormalig SEC-functionaris voor de rechtbank te brengen. Echter, met de beslissing van de SEC om Garlinghouse aan te klagen, is deze mogelijkheid nu realiteit geworden. Deaton stelt dat de getuigenis doorslaggevend is. Hij gelooft dat als voormalige SEC-functionarissen Bill Hinman en Jay Clayton eerder waren ondervraagd, XRP wellicht nooit als een effect zou zijn geclassificeerd.

Hoewel de SEC er lang naar heeft gestreefd om de getuigenissen van beide ex-functionarissen te verhinderen, lijkt het er nu sterk op dat deze toch zullen plaatsvinden. Deaton wijst erop dat eerdere verklaringen van Clayton en Hinman niet alleen juridische kosten en tijd hadden kunnen besparen, maar ook de acceptatie van cryptocurrency hadden kunnen bevorderen.

Negatief sentiment keer terug

De XRP koers is na een tijdelijke stijging van $0,47 naar $0,93 weer bijna terug bij af met een daling van 45%. Deze daling gaat hand in hand met het afnemende sentiment op social media. Na het initiële optimisme, gedreven door de gerechtelijke overwinning, lijkt het negatieve sentiment weer terug te komen nu blijkt dat de rechtszaak nog steeds een navolging krijgt. 

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zorgen om Ripple en XRP: Waarom ze ongegrond zijn
Dit is waarom Ripple (XRP) één van de meest verhandelde Crypto’s is
XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit