Ripple, XRP token
Ripple

XRP koers verloor al 45 procent vanaf hoogtepunt van 2023

De XRP koers schoot in juli van 0,47 naar 0,93 dollar als gevolg van de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Inmiddels slaat de angst weer een beetje toe onder XRP-investeerders, want de koers is sindsdien met 45 procent gedaald.

Op het moment van schrijven tikt XRP binnen op 0,5221 dollar en lijkt het alsof de rechtszaak er helemaal niet toe deed.

Angst over XRP

De gehele cryptomarkt ging afgelopen week onderuit, maar XRP heeft het al een tijdje zwaar te verduren. Wat dat betreft is het niet vreemd dat het sentiment momenteel weer angstig is; als we de Fear & Greed Index mogen geloven tenminste.

Normaal gesproken schiet de angst omhoog op momenten van grote volatiliteit en de huidige score van de index vormt daar geen uitzondering op. Momenteel staat er een score van 34/100 op de index, wat aangeeft dat de markt angstig is.

Wat XRP betreft zal die angst op dit moment ook groot zijn. Veel investeerders hadden namelijk verwacht dat de XRP koers zou pompen na een positieve uitkomst in de rechtszaak. Die koerspomp kwam er wel, maar die werd helaas voor de tokenhouders gevolgd door een gigantische dump.

Sociale dominantie XRP dalende

Uit de onderstaande grafiek van Santiment blijkt ook hoe belangrijk het voor XRP is om dominant te zijn op social media. We zien hier dat de dominantie explodeerde na het winnen van de rechtszaak en dat de koers die explosie volgde.

Vervolgens nam de sociale dominantie gestaag af en zien we dat ook de koers weer begon te dalen. Hetzelfde zagen we eigenlijk bij Bitcoin, nadat bekend werd dat BlackRock een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF had ingediend.

Meteen daarna schoten de koersen omhoog, maar inmiddels zou je kunnen stellen dat we weer helemaal terug bij af zijn. De stijgingen sinds BlackRock zijn in ieder geval weer vrijwel helemaal ingeleverd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December