Bitcoin

PSV is de eerste Europese voetbalclub die zich laat uitbetalen in Bitcoin

De voetbalclub PSV gaat zich vanaf komend seizoen deels laten uitbetalen in Bitcoin en is daarmee de eerste in Europa.


Primeur in Eindhoven

PSV gaat vanaf het nieuwe aanstaande seizoen een samenwerking aan met crypto broker Anycoin Direct. Anycoin Direct is de komende twee seizoenen verbonden aan de voetbalclub uit Eindhoven. Het bedrijf uit Veghel wordt één van de grotere sponsoren. Anycoin Direct gaat het volledige vastgestelde bedrag uitbetalen in Bitcoin. Daarmee is PSV de eerste club in Europa die zich laat uitbetalen in crypto.

“De mogelijkheden en de toekomst die de wereld van crypto valuta biedt, zijn veelbelovend”. Aldus de commercieel directeur Frans Janssen op de eigen website van PSV.

Welkom bij PSV, Anycoin Direct. De aanbieder van crypto valuta is de komende twee seizoen Official Partner van PSV. Het volledig sponsorbedrag gaat in Bitcoin uitbetaald worden. Aldus PSV op het sociale mediaplatform Twitter dinsdagochtend.

Volgens het Eindhovens Dagblad, bedraagt de sponsorbijdrage om en nabij de 400 duizend euro per seizoen. Daarbij is een onbekend deel van de opbrengsten gegarandeerd. Dus ook wanneer de crypto valuta’s in waarde dalen. De afgelopen maanden zijn er meer binnen- en buitenlandse clubs een samenwerking aangegaan met aanbieders van crypto valuta’s. Voorbeelden in de Nederlandse competities zijn Ajax Amsterdam, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?