Memecoin Concept
Altcoin

Pump.fun kondigt nieuwe beloningsstructuur aan voor memecoin-lanceringen

Het Solana-gebaseerde platform pump.fun heeft een nieuwe beloningsstructuur geïntroduceerd voor gebruikers die memecoins lanceren. Gebruikers die hun tokens op het platform lanceren en succesvol de “bonding curve” voltooien, ontvangen een beloning van ongeveer $80 in Solana.

Deze tokens worden daarna gelanceerd op de gedecentraliseerde beurs (DEX) Raydium. Ondanks deze nieuwe stimulans zijn er twijfels over de effectiviteit ervan om zogenaamde ‘rug pulls’ te voorkomen.

Stimuleren van tokenmakers

In een aankondiging verklaarde pump.fun dat de aanpassing bedoeld is om tokenmakers te stimuleren om hun tokens volledig op de markt te brengen, zonder ze voortijdig te verkopen. Tegelijkertijd heeft het platform de vergoeding voor het lanceren van tokens verlaagd van $2 naar $0. De kosten van $2 worden nu gedragen door de eerste koper van de token, waardoor het voor makers gratis is om een nieuwe munt op het platform te introduceren.

Deze wijzigingen volgen op gegevens van 2 augustus, waaruit bleek dat 98,6% van alle gelanceerde tokens op pump.fun het bonding curve-proces nooit voltooid heeft en dus niet op Raydium werd gelanceerd.

Gegarandeerde liquiditeit voor nieuw gelanceerde tokens

Pump.fun maakt gebruik van een bonding curve-model dat zorgt voor gegarandeerde liquiditeit voor nieuw gelanceerde tokens zodra ze op Raydium worden verhandeld, een geautomatiseerde market maker op de Solana-blockchain. Dit model houdt in dat een klein bedrag van elke tokenaankoop wordt toegewezen aan de curve. Wanneer een token een marktkapitalisatie van $63.000 bereikt, is de bonding curve voltooid en wordt de token gelanceerd op Raydium, met gegarandeerde liquiditeit.

Dit model biedt voordelen voor vroege gebruikers, aangezien tokens die aan de bonding curve worden toegewezen, aanvankelijk tegen een lagere waardering worden verkocht. Alhoewel de beloning van $80 bedoeld is om tokenmakers te motiveren, zijn er zorgen dat dit bedrag niet voldoende is om rug pulls te voorkomen. Vroege investeerders kunnen nog steeds hun tokens dumpen voordat de bonding curve is voltooid, wat volgens gebruikers regelmatig voorkomt op het platform.

Enig risico blijft bestaan

Zelfs als een token zijn bonding curve voltooit, blijft het risico bestaan dat grote houders hun volledige positie verkopen en zo de prijs drukken. Ondanks deze uitdagingen heeft pump.fun aanzienlijke inkomsten gegenereerd uit de 1% vergoeding die het platform rekent op alle transacties. Op 29 juli overtrof de dagelijkse omzet van pump.fun zelfs die van het Ethereum-netwerk, met een indrukwekkende $864.000 in 24 uur, vergeleken met de $550.000 van Ethereum.

Pump.fun werd gelanceerd in januari 2024 en positioneert zichzelf als een transparante en eerlijke oplossing voor memecoin-lanceringen, in contrast met historische praktijken van pre-sales en insider-aankopen die marktmanipulatie mogelijk maakten. Het platform zorgt ervoor dat alle gegevens over gelanceerde tokens openbaar en transparant zijn, waardoor iedereen inzicht heeft in het aantal beschikbare tokens en hun eigenaars.

Altcoin nieuws

Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin
Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom