Bitcoin,, Trending

Raadsels en puzzels leiden naar $1 miljoen aan Bitcoin

De speurtocht voor $ 1 miljoen aan Bitcoin, genaamd Satoshi’s Treasure, komt dit najaar naar bijna 24 universiteitscampussen wereldwijd.


Mysterieuze game

De game wordt beheerd door een klein, mysterieus bedrijf op een tropisch eiland en wordt gesponsord door Primitive Ventures en andere grote investeerders. Uiteindelijk zullen er wereldwijd honderden cryptografische aanwijzingen zijn, gehuld in puzzels en raadsels, en het eerste team dat 400 van de belangrijkste fragmenten samenstelt, ontvangt de prijs.

Volgens mede-ontwikkelaar van het spel, Eric Meltzer, staan ​​nu meer dan 100.000 mensen op de e-maillijst voor updates die gaan over deze aanwijzingen. Tot nu toe zijn er 40 aanwijzingen vrijgegeven.

Nu starten BlockVenture Coalition-partners Tyler Wellener en Philip Forte een Noord-Amerikaanse campustournee met 20 universiteiten. Op deze universiteiten zullen educatieve meetups en mini-jachten worden georganiseerd om studenten te helpen aan het spel mee te doen.

“Veel van deze studenten willen leren over blockchain en crypto, maar hun universiteiten gevem hierover nog geen colleges,” vertelde Wellener aan CoinDesk. “We willen hulpmiddelen bieden aan veel van deze verschillende groepen studenten.”

Er worden kleinere beloningen uitgereikt voor de speurtochten op de campus en er worden ‘do-it-yourself’ workshops gehouden. Verwacht wordt dat deze half-september van start gaan, hoewel de organisatoren nog steeds bezig zijn met het uitwerken van de details.


‘Om te zien wat de technologie kan doen’

IDEX CEO Alex Wearn vertelde CoinDesk dat zijn exchange ook enkele campusworkshops zal sponsoren die gericht zijn op bitcoin-wallets en gedecentraliseerde exchanges.

Jonathan Calso, hoofd van de blockchain-groep aan de Universiteit van Michigan, vertelde CoinDesk dat deze gesponsorde meetups goed zijn voor de student doordat dit praktische leermogelijkheden naar de campus brengt. Daarbij krijgen studentenclubs zoals die van hem, meer vertrouwen van de faculteit. Zijn universiteit is één van de vele waar Wellener (de game ontwikkelaar) naar verwijst – de universiteiten die cursussen en officiële middelen missen die verband houden met bitcoin.

“Dit helpt ons om meer inzicht te krijgen in de engineeringafdeling, de economie en de informatica-afdelingen,” zei Calso en voegde eraan toe:

“De aanwijzingen moedigen je aan om nieuwe websites en tools te ontdekken … om een ​​beetje met een bitcoin-wallet te spelen, om te zien wat de technologie kan doen.”


Studenten zijn de toekomst van de industrie

Ondertussen vertelde mede-oprichter van Satoshi Treasure, Jessica Wang, aan CoinDesk dat ze studentengroepen aan verschillende universiteiten in China en Australië helpt om betrokken te raken bij de campagne voor het najaarssemester. Hieronder valt bijvoorbeeld de Shandong University.

“Studenten zijn de toekomst van deze industrie, dus we gaan kleine prijzen, zoals één bitcoin, in dit spel stoppen om meer studenten aan te trekken,” zei ze. “We gaan wereldwijd meer fysieke puzzels verbergen.”

Wang zei dat volgens gegevens ongeveer 60 procent van het verkeer op de hoofdwebsite afkomstig is uit de Verenigde Staten en Canada, gevolgd door Rusland, Frankrijk en Indonesië. Om deze reden zullen de ‘do-it-yourself- gerichte lezingen in Noord-Amerika ook gericht zijn op het verbinden van studenten over de hele wereld.

“We hebben één oplossing op een universiteit in Azië en een andere op een universiteit in de VS. Kortom zullen ze dus met elkaar moeten netwerken,” zei Wang.

Dankzij een kleine subsidie ​​van de Tezos Foundation zullen de Treasure-organisatoren van Satoshi ook cryptografie-experts inhuren afkomstig van het Massachusetts Institute of Technology, plus externe stichtingen. Dit zullen ze doen om de vraag naar meer aanwijzingen bij te houden door het puzzelproces te versnellen.

“Topcryptografie-stichtingen en teams zullen meer puzzels maken dat is hun taak,” zei Wang. “De taak van het ecosysteem is om meer belanghebbenden in het spel te brengen.”


‘Veel meer studenten moeten in contact komen met crypto’

Eugene Leventhal, voormalig hoofd van de blockchain-club van Carnegie Mellon University en momenteel lid van het CyLab Security & Privacy Institute van de universiteit, vertelde CoinDesk dat deze lezingen en campuszoektochten ook een breder scala aan studenten zouden kunnen helpen aantrekken. CMU Blockchain Group-evenementen trokken doorgaans ongeveer 30 studenten per evenement in 2018, met de hoogste opkomst van ongeveer 80 studenten.

“We hopen dat zoiets een manier is om meer studenten te betrekken,” zei Leventhal en voegde eraan toe:

“Ik ben geïnteresseerd in het maximaliseren van de activiteiten en wil bereiken dat veel meer studenten in contact komen met crypto, zodat ze kunnen meedoen.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?