Ransomware
Hack

Ransomware-inkomsten en cryptodiefstallen stijgen fors in eerste helft 2024

In de eerste helft van 2024 hebben dreigingsactoren meer inkomsten verzameld uit ransomware-aanvallen en cryptovaluta-diefstallen dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Inkomsten vanuit ransomware-aanvallen al gestegen

Volgens een rapport van Chainalysis stegen de inkomsten uit ransomware-aanvallen met $10 miljoen tot meer dan $459 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar. Verwacht wordt dat de opbrengsten tegen het einde van het jaar een recordhoogte zullen bereiken, mede door de toenemende frequentie van ransomware-aanvallen.

Ook de mediaan van het losgeld dat door de meest actieve ransomware-bendes werd ontvangen, steeg aanzienlijk: van $198.939 in de eerste week van 2023 tot $1,5 miljoen halverwege juni 2024. Dit wijst op een verhoogde focus op kritieke infrastructuurorganisaties en grote bedrijven, ondanks dat minder slachtoffers bereid zijn losgeld te betalen, aldus onderzoekers van Chainalysis.

Daarnaast werd in de eerste helft van 2024 bijna $1,6 miljard aan cryptovaluta buitgemaakt bij overvallen, een stijging van bijna 50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze toename is grotendeels toe te schrijven aan de groeiende gemiddelde waarde van de diefstallen dit jaar.

Hack nieuws

Cryptoroof van $33 miljoen bij WazirX: Witwaspraktijken via Tornado Cash blootgelegd
Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13