Bitcoin up
Bitcoin

Raoul pal: Bitcoin koers is klaar om naar de ‘Bananen zone’ te gaan

Raoul Pal, een bekende macro-analist en investeerder, verwacht dat de zogenaamde “Macro Summer” de komende maanden zal aanhouden en mogelijk tot in 2025 doorzet.

Hij voorspelt dat Bitcoin binnenkort een groot “cup and handle”-patroon zal doorbreken en een periode van aanzienlijke prijsstijging zal ingaan, die hij de “Banana Zone” noemt.

Pal richt zich bij zijn analyses op macro-economische data en lange termijn bewegingen. Volgens hem staan Bitcoin en andere assets zoals goud aan de vooravond van een langdurige opwaartse trend. Het “cup and handle”-patroon, dat momenteel op de Bitcoin-grafiek te zien is, wordt beschouwd als een bullish signaal.

Voor een bevestiging van dit patroon moet Bitcoin echter een slotkoers boven de $70.000 bereiken, wat een nieuwe recordhoogte zou betekenen.

Alle lichten staan op groen

Er zijn verschillende aanwijzingen die wijzen op een mogelijke opmars van Bitcoin. Ten eerste bereikte de open interest van Bitcoin op 29 juli een nieuw recordhoogte, wat wijst op toenemende handelsactiviteit en interesse. Daarnaast kan de recente correctie van de Nasdaq ertoe leiden dat kapitaal vanuit de aandelenmarkt naar Bitcoin stroomt, omdat beleggers op zoek zijn naar alternatieve investeringen.

De aankomende Amerikaanse verkiezingen zijn ook een factor om rekening mee te houden. Historisch gezien zijn verkiezingsjaren vaak bullish voor zowel Bitcoin als aandelen. Daarnaast zou een zwakkere Amerikaanse dollar, die vaak een inverse correlatie heeft met de Bitcoin-koers, een verdere stijging van Bitcoin kunnen ondersteunen.

Alles wijst erop dat Bitcoin een sterk einde van het jaar kan beleven. Volgens Pal kan deze trend zelfs doorzetten in 2025. De eerste grote uitdaging is het doorbreken van het weerstandsniveau van $70.000. Als dit lukt, ligt de weg naar verdere stijgingen open.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’