Bitcoin

Rapper Drake bewaart zijn Bitcoin op een met diamanten belegde Ledger

Het was al bekend dat de Amerikaanse rapper Aubrey “Drake” Graham een Bitcoiner is. Nu blijkt dat hij zijn digitale vermogen bewaart op een manier die past bij een rapper met zijn status. De Bitcoin van Drake staan namelijk veilig en wel op een met diamanten belegde Ledger.

Geen partnership met Ledger

Laat duidelijk zijn dat Drake geen samenwerkingsverband heeft met Ledger. Drake publiceerde de foto op vrijdag op Instagram met de tekst “Ik wacht op je, Bitcoin.” Waar Ledger erom bekendstaat met bepaalde artiesten samen te werken om hun apparaten te promoten, is daar in het geval van Drake geen sprake van. Tenminste, als we Ledger op hun woord kunnen geloven.

“Wij hoorden, net als de rest van de wereld, voor het eerst van de met diamanten belegde Ledger via zijn Instagram story”, aldus de Vice-President of Communications van Ledger, Ariel Wengroff. “Ledger heeft geen samenwerking met Drake en we hebben hem deze Ledger niet gegeven, maar we zijn niet verrast dat hij de kracht van een eigen wallet begrijpt en dat hij zijn assets beschermt”, zo gaat Wengroff verder.

Timing is opvallend

De timing van Drake is opvallend. Veel mensen stappen op dit moment over op eigen wallets vanwege het omvallen van FTX. In die zin is het een goede zaak dat mensen van zijn kaliber de wereld ook laten zien hoe het moet. Bitcoin is een asset die gemaakt is om volledig in eigen beheert bewaart te worden. Een asset die je kunt bezitten, zonder dat je banken of andere financiële instellingen nodig hebt.

Het is belangrijk dat mensen dat leren, ook voor Bitcoin zelf. Het schijnt bijvoorbeeld dat FTX in totaal 80.000 Bitcoin had verkocht aan mensen die het eigenlijk helemaal niet had. Die Bitcoin zijn dus alleen op papier verkocht. Als mensen daadwerkelijk die Bitcoin hadden bemachtigd, dan was de koers nu waarschijnlijk een stuk hoger geweest. Het werken met eigen wallets kan een einde maken aan de creatie van papieren Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Bitcoin sentiment verslechterd drastisch: ETF’s zien nieuwe uitstroom
Tron-oprichter Justin Sun biedt aan om Bitcoin van Duitse overheid te kopen
Dit is waarom de Bitcoin koers hard daalt vandaag
Meer nieuws

Meest gelezen

Jason Pizzino: ‘Bitcoin gaat mensen shockeren’
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom
Robert Kiyosaki waarschuwt de wereld voor gigantische financiële crash