Bitcoin, BTC token
Bitcoin

Rapport: 1.100 Bitcoin na 8 jaar verplaatst

Na 8 jaar slapen in een crypto-wallet is er nu een enorme hoeveelheid aan Bitcoin (BTC) verplaatst.

Verplaatsing van 1.100 BTC

Dit heeft de crypto-dataprovider CryptoQuant bekend gemaakt. Er zou in totaal 1.100 BTC (met een waarde van circa €25 miljoen) verplaatst zijn. Het geld zou aan een gepensioneerde BTC-miner toebehoren, die onder de naam ‘Ghash’ bekend was.

Volgens CryptoQuant zijn de fondsen sinds 2014 slapend geweest. Interessant is dat de crypto-gegevensprovider merkte dat Ghash op 20 juli 2022 besloot het geld naar een onbekende portemonnee te verplaatsen.

Geen paniek bij deze verplaatsing

Dergelijke ontwikkelingen hebben regelmatig voor paniek van liefhebbers van ‘s werelds grootste cryptocurrency gezorgd. Velen zouden denken dat de eigenaar van de fondsen ervoor kan kiezen om zijn Bitcoin-bezit op de markt te dumpen, wat de prijs van BTC kan doen dalen. CryptoQuant merkte echter op dat de 1.100 Bitcoin niet zoals gevreesd naar een cryptocurrency-exchange werd gestuurd.

“We vermoeden dat bijna de helft van deze munten naar een bewaardienst had kunnen gaan, omdat het ontvangende adrestype kan worden gebruikt door meerdere digitale handtekeningen (P2SH)”, merkte CryptoQuant als slot op.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?