palau
Ripple

Rapport: Ripple-stablecoinproject van Palau klaar voor volgende fase

Het Ministerie van Financiën van Palau, een klein eilandje in de westelijke Stille Oceaan, heeft met succes Fase 2a van zijn Nationale Betalingsdienstproject afgerond, zo blijkt uit een officieel document van het ministerie.

Het Paulau Stablecoin Programma

Het project, bekend als het Palau Stablecoin Programma, streeft ernaar een betaalbare en toegankelijke nationale betalingsinfrastructuur te creëren, met name voor inwoners die geen toegang hebben tot reguliere bankdiensten.

Het programma is ontworpen om de voordelen van bestaande digitale betalingssystemen zoals PayPal en Alipay te benutten, maar dan specifiek afgestemd op de unieke economische behoeften van Palau.

In Fase 2a werd Ripple’s technologie gebruikt om te onderzoeken hoe een getokeniseerde Amerikaanse dollar (USD) kan worden geïntegreerd in de financiële infrastructuur van Palau.

Een belangrijke mijlpaal in deze fase was het bijna voltooien van de Payment Service Bill, een wet die een juridisch kader biedt voor de werking van betalingsdiensten. Deze wetgeving richt zich op licentiëring, geschillenbeslechting, en naleving van anti-witwasregelgeving (AML) en klantidentificatie (KYC).

Voorbereiding op de volgende fase: van evaluatie naar implementatie

Er werd ook een technische evaluatie uitgevoerd, waaruit bleek dat de infrastructuur klaar is om het stablecoinsysteem te ondersteunen. Deze evaluatie identificeerde bovendien de noodzaak van verbeteringen aan internetverbindingen en de compatibiliteit van digitale apparaten, wat cruciaal is om de nieuwe digitale betalingsdiensten breed toegankelijk te maken.

In de volgende fase, Fase 2b, zal de focus liggen op het verder ontwikkelen van de financiële, juridische en technologische kaders. Het doel is om uiteindelijk een robuust en schaalbaar nationaal betalingssysteem te lanceren dat zowel veilig als toegankelijk is voor alle inwoners van Palau.

Suisse Gold accepteert XRP

Steeds meer bedrijven en landen lijken Ripple en de XRP-token te omarmen. Naast de ontwikkelingen van een stablecoin in Palau biedt de Zwitserse edelmetaalhandelaar Suisse Gold nu zijn klanten de mogelijkheid om goud en andere edelmetalen te kopen met XRP.

De prijzen van goud, zilver, platina, palladium en rhodium worden automatisch aangepast op basis van de actuele marktwaarde van zowel het edelmetaal als XRP. Met deze toevoeging breidt Suisse Gold zijn lijst van geaccepteerde cryptocurrencies verder uit, waaronder al Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) waren opgenomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins