TWitter hq
Bitcoin

Rapport: Twitter lanceert crypto en aandelenhandel in samenwerking met eToro

Twitter is van plan om in samenwerking met handelsplatform eToro een nieuwe functie te lanceren, waarmee gebruikers van het populaire sociale mediaplatform crypto- en aandelenhandelopties kunnen kopen.

Dit zou volgens de CNBC plaatsvinden in een poging van het platform om de financiële markten te betreden, mogelijk geïnspireerd door de ambitie van Elon Musk om in deze sector actief te zijn.

Hoe zal de samenwerking eruit gaan zien?

De uitbreiding van de “cashtags” -functie van Twitter zal gebruikers in staat stellen realtime handelsgegevens van TradingView te bekijken en marktgrafieken te raadplegen voor een grotere verscheidenheid aan activa.

De nieuwe financiële functies kunnen worden benaderd via een speciaal tabblad “view on eToro”, dat gebruikers naar het handelsplatform van eToro zal leiden. Het fintech-bedrijf heeft sinds de oprichting in 2007 in 2019 al crypto-handelsfuncties en een crypto-portemonnee geïntroduceerd.

Deze samenwerking wordt beschouwd als de eerste opmerkelijke deal voor de socialemediagigant sinds Elon Musk de CEO werd na de overname van het socialemedianetwerk voor $44 miljard vorig jaar. Yoni Assia, CEO van eToro, is optimistisch over de samenwerking en noemt het een perfecte match. Hij gelooft dat de functie een nieuw publiek zal aantrekken naar het platform.

Twitter moet de grootste financiële instelling ter wereld worden

Volgens Assia, van Twitter, is er steeds meer interesse van gebruikers naar financiële items. Hij merkte op dat zoekopdrachten naar “cashtags” inmiddels in de miljoenen lopen. In een recent interview gaf Musk aan dat hij van Twitter “de grootste financiële instelling ter wereld” wil maken.

Eerder had Musk het idee geopperd om van Twitter een “super-app” te maken, waarbij de nadruk zou liggen op het creëren van een ecosysteem waarmee gebruikers toegang zouden hebben tot verschillende online diensten op één plek. Het concept van super-apps is behoorlijk populair in China, waar dergelijke apps fungeren als toegangspoort tot alles wat een consument nodig heeft in het dagelijks leven. Zo biedt bijvoorbeeld WeChat instant messaging, sociale media, reizen en hotelboekingen, bankieren en nog veel meer.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers nog maanden op $66.000?
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $110.000
Crypto analist waarschuwt: ‘Bitcoin koers komt in de buurt van een top’
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers