FTX Exchange
Regulatie

Rechtbank keurt de verkoop van digitale activa van FTX goed

In een recente ontwikkeling heeft Rechter John Dorsey van de Delaware Bankruptcy Court op 13 september groen licht gegeven voor de verkoop van digitale activa van FTX. Opmerkelijk is dat er aanzienlijke aanpassingen zijn aangebracht in het oorspronkelijke conceptbesluit dat de verkoop goedkeurde, en deze wijzigingen werden op de dag ervoor ingevoerd.

Meeste digitale activa mag verkocht worden

FTX krijgt groen licht om digitale activa, met uitzondering van Bitcoin en Ethereum, evenals “specifieke tokens die verband houden met interne belanghebbenden,” op geplande basis via een beleggingsadviseur te verkopen. Dit proces zal verlopen in wekelijkse tranches en wordt onderworpen aan vooraf vastgestelde richtlijnen. In de aanstaande initiële week zal de verkoop beperkt zijn tot $50 miljoen, gevolgd door een verhoogde limiet van $100 miljoen in opeenvolgende weken.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om deze limiet te verhogen met de vereiste schriftelijke goedkeuring van zowel de crediteurencommissie als de ad hoc commissie, of om de wekelijkse limiet op te schroeven naar $200 miljoen indien goedgekeurd door de rechtbank.

Bitcoin en Ethereum kunnen pas worden verkocht na een afzonderlijke goedkeuring van FTX, mits er een voorafgaande kennisgeving van 10 dagen is verstrekt aan zowel de commissies als de Amerikaanse trustee, die door het Amerikaanse ministerie van Justitie wordt aangesteld.

Deze verkooptransacties zullen ook worden uitgevoerd via een beleggingsadviseur. De details van deze verkopen zullen strikt vertrouwelijk blijven en alleen beschikbaar zijn voor professionele partijen, onderworpen aan vertrouwelijkheidsbeperkingen, met een geredigeerde versie die toegankelijk is voor het publiek.

Opschorten van verkoop na schriftelijke bezwaren

Indien de commissies en de Amerikaanse trustee schriftelijke bezwaren uiten, zal de verkoop worden opgeschort totdat deze bezwaren zijn opgehelderd of een rechtbank de verkoop beveelt.

De voorwaarden voor de laatstgenoemde verkopen zijn geïntroduceerd als aanvulling op het oorspronkelijke plan dat op 12 september werd ingediend. Deze voorwaarden worden beschouwd als proactieve maatregelen om de stabiliteit op de markt te waarborgen in het licht van de aanstaande toestroom van FTX-activa. Sommige waarnemers hebben echter opgemerkt dat de verwachte verkopen slechts een bescheiden deel van het totale handelsvolume zullen vertegenwoordigen en mogelijk een beperkte impact zullen hebben. Volgens recente aandeelhoudersupdates bezit FTX momenteel Bitcoin en Ether ter waarde van $833 miljoen.

FTX heeft de mogelijkheid om, met voorafgaande goedkeuring van de commissies, hedge-overeenkomsten aan te gaan met betrekking tot Bitcoin en Ether en deze overeenkomstig de vastgestelde richtlijnen te gebruiken voor staking. Het verhandelen van FTX Token is echter enkel mogelijk met bijkomende goedkeuring van de rechtbank.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13