grayscale
Bitcoin

Recorduitstroom Grayscale pijnigt de Bitcoin koers

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zag gisteren met 642 miljoen dollar zijn grootste uitstroom sinds de lancering als ETF op 11 januari. Wat dat betreft is het niet vreemd dat we het momenteel even met een Bitcoin koers van 64.300 dollar moeten doen. Ondanks deze enorme uitstroom bij Grayscale blijven de meeste analisten optimistisch over de toekomst van de digitale munt.

Volgens hen moeten de Bitcoin ETFs nog op gang komen en zijn we pas net begonnen.

Bitcoin valt omlaag

De onzekerheid is na deze dalingen in ieder geval weer helemaal terug. Niet lang geleden stonden we nog op de all-time high van 73.800 dollar, maar nu begint de paniek weer een beetje op te komen.

Was dit het alweer voor Bitcoin? Gaat het momentum van de ETFs wel weer oppikken? Moet ik nu verkopen om nog een mooie prijs te krijgen voor mijn Bitcoin?

Dat zijn vragen die nu ongetwijfeld door de hoofden van vele beleggers spoken. De harde realiteit is dat niemand de antwoorden weet. Vanwege het feit dat zoveel mensen nu op een virtuele winst staan, is het bij een paniek ook wat makkelijker om op de verkoopknop te drukken.

We staan nu rond de all-time high van 2021 en er zullen genoeg mensen zijn die daar nu “genoegen” mee nemen. Volatiliteit lijkt in ieder geval gegarandeerd op dit moment.

Analisten blijven optimistisch over Bitcoin

Ondertussen blijven analisten optimistisch over Bitcoin en met name vanwege de ETFs. Zo deelde Grant Englebart van Carlson Group met Bloomberg TV dat slechts een “handjevol” van de adviseurs binnen zijn firma een allocatie op Bitcoin hebben aangeraden.

Gemiddeld werd daarbij een allocatie van 3,5 procent aangeraden.

Volgens Eric Balchunas komt dat verhaal overheen met hetgeen hij hoorde van de ETF-uitgevers. Dat slechts een handjevol vroege adopters een significante allocatie op de Spot Bitcoin ETFs aandurfden.

Uiteindelijk moeten we natuurlijk nog maar zien in hoeverre de rest ook op het schip durft te springen. Helaas hebben we nog wel even met de verkopen van Grayscale te dealen, dat na de verkoop van gisteren van 9.600 Bitcoin nog 378.000 Bitcoin over heeft.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten