Ethereum

Reddit en Ethereum Foundation gaan samenwerken om schaalvergroting te stimuleren

Reddit, het populaire sociale medianetwerk gaat zijn banden met de Ethereum Foundation verder uitbreiden. Gezamenlijk hebben ze hun allereerste blockchain-partnerschap aangekondigd.


Niet Reddit’s eerste Ethereum-project

Het hoofddoel van de samenwerking is de toewijding van de site (Reddit) aan blockchain te vergroten, de schaalvergroting voor het Ethereum-ecosysteem te versnellen en de waarde en onafhankelijkheid van de blockchain-technologie aan miljoenen gebruikers te promoten.

Het is niet de eerste keer dat Reddit een Ethereum-project is gestart. In 2020 heeft het sociale medianetwerk bijvoorbeeld al 2 grote op Ethereum-gebaseerde projecten gestart. Een project, genaamd ‘Community Points’ was gefocust op het belonen van Reddit-gebruikers met ERC-20-tokens. Wanneer gebruikers boeiende content aan het platform zou leveren, zouden zij in ruil hiervoor gratis tokens ontvangen. Het andere project heeft de naam ‘The Great Reddit Scaling Bake-Off’ gekregen. Deze oplossing zocht naar inzendingen van oplossingen voor de schalingsproblemen van Ethereum (ETH). Deze oplossingen zouden namelijk kunnen bijdragen aan het netwerk, wat weer gunstig voor iedereen is.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Feature zit nog in bèta-fase

Het nieuwe project legt de focus echter meer op het ontwikkelen van de schaaltechnologie voor grootschalige toepassingen zoals het Community Points-project. Reddit heeft inmiddels een eigen cryptocurrency-team gecreëerd die het project zal gaan leiden. Alle ontwikkelingen voor de schaaltechnologie die uit dit project komen zullen open source zijn voor het publiek, waardoor iedereen de code kan inzien en deze kan aanpassen of updaten.

Alhoewel het Community Points-systeem al op 2 Reddit-pagina’s getest wordt, op /r/CryptoCurrency en /r/FortNiteBR, bevindt deze nieuwe feature zich nog wel in de bèta-fase. Reddit wil de nieuwe feature inzetten als eerste poging om een gedecentraliseerde technologie te gebruiken. Met de technologie krijgen individuen de mogelijkheid om een gevoel van verantwoordelijkheid en meer eigenaarschap te hebben in de communities waarbinnen zij actief zijn. Het zou hiermee moeten leiden tot meer interactie tussen gebruikers.