Reddit Logo
Altcoin

Reddit’s r/CryptoCurrency Mods ontslagen voor MOON Insider Trading

In een verrassende wending heeft de Reddit-gemeenschap r/CryptoCurrency met zijn indrukwekkende 6,9 miljoen leden aangekondigd dat ze de moderators heeft ontslagen die betrokken waren bij de controversiële handel van de native token MOON van de subreddit.

Deze drastische stap werd genomen slechts enkele minuten voor de officiële aankondiging van Reddit om het langlopende ‘Community Points’-programma stop te zetten, dat op dinsdag werd gedaan.

Communitypuntenprogramma is opgeheven

Reddit’s r/CryptoCurrency heeft aangekondigd dat alle moderators die Moons verkochten vóór de officiële aankondiging uit het moderatieteam zijn verwijderd, zoals vermeld in een tweet van de gemeenschap.

Op dinsdag om 13:02 EST (17:02 UTC) heeft Reddit het communitypuntenprogramma, een op blockchain gebaseerd beloningsprogramma voor makers en ontwikkelaars, stopgezet vanwege schaalbaarheidsproblemen. Dit programma stelde gebruikers in staat om communitypunten te verdienen en uit te geven met behulp van native tokens zoals MOON.

Volgens gegevens verzameld door de on-chain-speurder Lookonchain, hebben moderators ongeveer dertig minuten voor de aankondiging 456.353 MOON verkocht, met een totale waarde van $92.000, wat suggereert dat ze voorkennis hadden van het nieuws.

Slechts 2 minuten voor de officiële aankondiging werden nog eens 363.227 MOON op de markt gebracht, wat de verkoopdruk nog verder vergrootte.

De MOON-Token

MOON, een ERC-20-token, wordt verdiend als beloning voor gebruikers die actief zijn in de r/CryptoCurrency-subreddit door middel van berichten en opmerkingen. Dit digitale actief kan vrij worden verhandeld, als fooi worden gegeven of voor diverse doeleinden binnen de gemeenschap worden uitgegeven. Echter, als gevolg van de aankondiging van Reddit, onderging het token een aanzienlijke neerwaartse beweging, met een daling van meer dan 85% tot een waarde van $0,0198.

Volgens de subreddit r/CryptoCurrencyMoons werden de moderators een volledig uur eerder dan het publiek op de hoogte gebracht van Reddit’s beslissing. Dit incident werpt opnieuw het licht op de uitdagingen en complexiteit van het reguleren van cryptocurrency-markten.

De handel met voorkennis leidde tot verontwaardiging onder talrijke investeerders, met velen die aandrongen op regelgevende acties tegen de betrokken moderators. Anderen trokken in twijfel waarom Reddit ervoor koos om de moderators vooraf te informeren, wat leidde tot een bredere discussie over de transparantie en eerlijkheid binnen de gemeenschap.

Bucksaway03 zei het volgende: “Degenen die vóór de aankondiging hebben verkocht, moeten de SEC hiervan op de hoogte stellen. Zichzelf verwijderen is geen acceptabele uitkomst voor handel met voorkennis.”

Lord-Nagafen merkte op zijn beurt het volgende op: ‘Hoe dan ook, iedereen zou op gelijke voet hebben gestaan als Reddit iedereen, inclusief de moderators, in het duister had gehouden.’

Discussies rondom toekomst MOON-token

Op dit moment is de r/CryptoCurrency-subreddit actief bezig met discussies over de toekomst van het MOON-token.

r/CryptoCurrency heeft aangegeven: ‘u/mellon98, een invloedrijke bijdrager en medeoprichter van MoonsDust, heeft een oplossing voorgesteld voor de huidige situatie, en we brainstormen over de toekomst van Moons terwijl we wachten op Reddit’s beslissing over het al dan niet overdragen van het contract aan ons of aan een andere partnerbrandadres.’

‘Moons blijven een blijvend onderdeel van onze gemeenschap,’ voegde r/CryptoCurrency eraan toe.”

Altcoin nieuws

Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Worldcoin kondigt $5 miljoen subsidieprogramma ‘Wave0’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers