Bitcoin prijs
Bitcoin

Crypto analist Rekt Capital benadrukt: Zie Bitcoin dips als kansen

De Bitcoin koers viel na het bereiken van zijn all-time high met 10.000 dollar naar beneden naar ongeveer 59.000 dollar. Inmiddels is de koers weer opgeklommen tot het huidige niveau van 67.300 dollar en lijkt de markt zich geen zorgen meer te maken.

Volgens Rekt Capital moeten we zelfs hopen op koersdips van Bitcoin: “Het beste waar we op kunnen hopen zijn deze dips.”

Koersdump in aantocht voor Bitcoin?

Rekt Capital laat met zijn grafieken zien dat Bitcoin tijdens de 2020-cyclus aan een gigantische koersdip begon na de halving, om vervolgens aan zijn parabolische fase te beginnen. De analist verwacht dat we in 2024 een vergelijkbaar patroon zullen zien voor de Bitcoin koers.

De volgende halving staat voor april op het programma. Daarmee zullen de beloningen voor miners voor het produceren van een nieuw blok dalen van 6,25 naar 3,125 Bitcoin.

Vergeet echter niet dat we dit jaar de Spot Bitcoin ETFs hebben en dat we tijdens de halving van 2020 nog niet eens wisten wat MicroStrategy van plan was. Zodoende kan het zijn dat deze cyclus heel anders verloopt dan de vorige.

Bitcoin was destijds veel minder een “zekerheid” dan nu. Zo is de kans op dit moment praktisch nul dat Bitcoin ooit helemaal van het financiële wereldtoneel verdwijnt. Terwijl er in 2020 nog behoorlijke twijfels over Bitcoin waren.

Spot Bitcoin ETFs drijven de Bitcoin koers

Tot nu toe zijn het dus vooral de Spot Bitcoin ETFs die de koers drijven tijdens deze cyclus. Ook gisteren wisten de grootste ETFs weer een gigantisch volume te noteren.

De meeste data moet nog binnenkomen, maar $BITB en $ARKB wisten respectievelijk 40 en 42 miljoen dollar aan kapitaal binnen te halen. Daar staat tot nog toe een uitstroom van 375 miljoen dollar van Grayscale tegenover.

Zo blijft Grayscale stevig verkopen, maar begint het fonds wel te slinken. Met name dankzij de sterke prestaties van BlackRock en Fidelity halen de ETFs op dagelijkse basis enorme hoeveelheden Bitcoin binnen.

Onder de streep zitten we al op een netto-instroom van bijna 180.000 Bitcoin voor de Spot Bitcoin ETFs.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?