Bitcoin

Rente voor Bitcoin-opties stijgt met 50% in slechts 1 maand tijd

Het marktanalysebedrijf genaamd Skew heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht. Uit analyse-onderzoek van hun blijkt dat de totale open interesse in Bitcoin (BTC)-opties op 9 juni 2020 de $1.5 miljard heeft gepasseerd. Iets meer dan een maand geleden lag dit marktaandeel op ‘slechts’ de helft.


Ook open rente flink gestegen

Hiermee is ook de totale open rente op deze Bitcoin-opties flink mee gestegen. Op 7 mei 2020 raakte deze rente voor het eerst de $1 miljard aan. Inmiddels is de totale open rente al gestegen naar circa $1.5 miljard. Het derivatenplatform Deribit is hierbij de grootste speler, met $1.1 miljard van de $1.5 miljard aan totale openstaande rente. In slechts een maand tijd wist Deribit een stijging van 20% te creëren.

Alhoewel dit al een mooie stijging is, heeft de ‘Chicago Mercantile Exchange’, ofwel CME, een stijging in openstaande rente op hun Bitcoin-opties zien groeien met maar liefst 850%. Hiermee is dit gegroeid van circa $38 miljoen naar circa $368 miljoen. Het lijkt er hiermee op dat deze groei in interesse in Bitcoin-opties door deze 2 spelers wordt geleid.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin-opties markt stijgt in populariteit

De open belangstelling verdeeld over alle derivaten-exchanges is sinds mei al gestegen met ruim 1000%, van $12 miljoen naar $142 miljoen. Tevens lijkt het erop dat de interesse hierin nog niet opgehouden is. Mocht de CME haar groei weten vol te houden, kan het mogelijk de grootste exchange worden voor Bitcoin-opties.

Echter heeft niet elke exchange die Bitcoin-opties aanbiedt groene cijfers laten zien. Zo heeft Bakkt een daling gezien in open rente van circa $80.000 naar $68.000, een daling van 15%. Ook is de open interesse in LedgerX sinds mei ongeveer op hetzelfde punt gebleven of zelfs lichtelijk gedaald.

Desondanks heeft de gehele Bitcoin-opties markt een enorme stijging in interesse laten zien. Of deze groei zich echter voortzet is op dit moment nog niet bekend.


Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom