Bitcoin N64
Bitcoin, Blockchain

Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain

Een groep technologische pioniers, bekend als ‘on-chain ninja’s’, hebben een emulator voor de befaamde Nintendo 64 (N64) videogameconsole geregistreerd op het Bitcoin-netwerk.

Dit initiatief maakt deel uit van een grotere campagne gericht op het behoud van klassieke videogames met behulp van blockchain-technologie. Trevor Owens, CEO van Bitcoin Ordinals portfolio tracker Ninjalerts, onthulde dat deze stap is genomen als onderdeel van hun ‘Pizza Ninjas’-project.

N64-Emulator ingeschreven op Bitcoin-netwerk

Volgens Owens hebben de ontwikkelaars van Ninjalerts met succes een N64-emulator ingeschreven op het Bitcoin-netwerk, gebruikmakend van het Ordinals-protocol. Deze actie onderstreept hun toewijding aan het behoud van ‘ernstig bedreigde games’. Owens benadrukte de zorgvuldigheid waarmee zijn team opereert om auteursrechtelijke kwesties te vermijden. In plaats van games onder auteursrecht in te schrijven, focust het project zich op het vastleggen van titels die tot het publieke domein behoren.

Het project gaat niet enkel over het behoud van videogames, maar ook over het stimuleren van gesprekken binnen de natuurbeschermingsgemeenschap over hoe bedreigde games legaal bewaard kunnen blijven op de blockchain. Eerder dit jaar registreerde Ninjalerts al een Super Nintendo Entertainment System (SNES)-emulator op het Bitcoin-netwerk, waarmee het bedrijf niet alleen games wilde bewaren, maar ook de technische mogelijkheden van Bitcoin Ordinals wilde verkennen.

Soortgelijke stappen zijn gemaakt door andere ontwikkelaars

De trend zette zich voort met andere ontwikkelaars die soortgelijke stappen ondernamen, zoals een pseudonieme ontwikkelaar genaamd “Mini Doge” die het iconische first-person shooter-spel Doom uit de jaren 90 inschreef op de Dogecoin-blockchain.

Owens is van mening dat deze trend van het vastleggen van games op de blockchain zal blijven groeien, aangezien mensen de culturele geschiedenis, waarvan games een belangrijk onderdeel zijn, willen behouden. Hij waarschuwt echter voor de noodzaak om auteursrechtwetten te respecteren en roept op tot het vinden van legale manieren om dit erfgoed te beschermen.

Uitdagingen rondom intellectueel eigendom

De uitdagingen rond intellectueel eigendom en de mogelijkheid om gegevens van de blockchain te verwijderen, blijven bestaan. Owens benadrukt dat, eenmaal geüpload naar de blockchain, het waarschijnlijk onmogelijk is om deze informatie te verwijderen, wat interessante discussies oplevert over de reactie van houders van intellectueel eigendom.

Met een onderzoek dat aantoont dat bijna 90% van de klassieke games die voor 2010 zijn uitgebracht, in gevaar zijn, benadrukt Owens het cruciale belang van het behoud van gamegeschiedenis. Hij vergelijkt videogames met film en muziek als essentiële onderdelen van de cultuur die het waard zijn om voor toekomstige generaties bewaard te blijven. Owens sluit af met de overtuiging dat de Bitcoin-blockchain een ideale plaats biedt om deze belangrijke culturele artefacten voor altijd vast te leggen.

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC