Stablecoins
Exchange

Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven

Het gedecentraliseerde financiële protocol Rho Markets is weer online na een verkeerd geconfigureerd Oracle-probleem vorige week, wat leidde tot een verlies van $7,6 miljoen aan stablecoins.

Simulatie succesvol voltooid

Op 21 juli meldde het op Scroll gebaseerde liquiditeits- en leenprotocol dat het succesvol een simulatie had voltooid om alle resterende fondsen terug te betalen aan de getroffen pools. Kort daarna volgde een bericht op X waarin werd aangekondigd dat het protocol weer operationeel was en dat de fondsen succesvol waren toegewezen.

Op 19 juli werd Rho Markets gemanipuleerd, wat resulteerde in een verlies van $7,6 miljoen aan USDC en USDT stablecoins. De entiteit achter de bot die de fondsen had opgepikt, stuurde op 19 juli een bericht naar het team waarin werd uitgelegd dat hun MEV-bot (maximal extractable value) had geprofiteerd van een verkeerde configuratie van het prijs-orakel.

“Wij begrijpen dat de fondsen eigendom zijn van gebruikers en zijn bereid ze volledig terug te geven,” verklaarde de entiteit, met de voorwaarde dat Rho Markets zou erkennen dat het geen exploit of hack was, maar een verkeerde configuratie van hun kant. De entiteit vroeg het Rho Markets-team om details te verstrekken over de maatregelen die zijn genomen om verdere incidenten te voorkomen.

Gemeenschap & gebruikers bedankt voor steun

Op 22 juli bedankte het Rho Markets-team de gemeenschap en gebruikers voor hun steun en beloofde strengere beveiligingsmaatregelen. “Wij zullen meer externe partners introduceren om de beveiligingsmaatregelen te verbeteren, waaronder on-chain databewaking en smart contract-audits,” verklaarde het team. Ook werden er interne maatregelen aangekondigd zoals meerdere interne beoordelingen en rigoureuze simulatieomgevingstests.

Het team verzekerde gebruikers dat er geen fondsen verloren zijn gegaan. Echter, de totale vergrendelde waarde van Rho Markets daalde met 54% ten tijde van de verkeerde configuratie, van $51 miljoen naar $23,4 miljoen, en is nog niet volledig hersteld, met een huidige waarde van $24,6 miljoen volgens DefiLlama.

Vorige week was een van de meest lucratieve weken voor cryptohackers in termen van gestolen fondsen. Op 18 juli werd de cryptobeurs WazirX gehackt voor ruim 230 miljoen dollar en op 16 juli werd het Li.Fi-protocol misbruikt voor 10 miljoen dollar.

Exchange nieuws

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk