Bank
Bitcoin

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’

Robert Kiyosaki, de bestseller-auteur die bekend is van het book “Rich Dad Poor Dad”, roept dat mensen hun geld weg moeten halen bij de banken. De beroemde auteur nam een podcast op met Nomi Prins, een zogenaamde Fed-insider, die hem tot dat inzicht bracht. “Wees slim. Blijf de crashende banken voor”, aldus Kiyosaki.

Onstabiele bankensector

De zorgen van Kiyosaki komen onder andere voort uit de onthulling van Prins dat 725 banken in de gaten worden gehouden door de FDIC; wat zou hinten op potentiële instabiliteit binnen de Amerikaanse bankensector.

We zagen in maart van dit jaar natuurlijk al wat turbulentie bij de Amerikaanse bankensector, maar dat is tot op heden nog niet geëscaleerd.

In theorie zou dat op ieder moment kunnen veranderen, maar weet ook dat de regels voor banken na de mondiale crisis van 2008 flink zijn verscherpt.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat banken er momenteel op papier veel beter voorstaan dan 15 jaar geleden. Kiyosaki is ook iemand die erom bekendstaat heftige uitspraken te doen over economische crashes.

Drie assets zijn cruciaal

Volgens de auteur zijn er drie assets cruciaal tijdens een moeilijke periode voor de economie: goud, zilver en Bitcoin. Als de traditionele markten door een moeilijke periode gaan, dan zijn deze assets volgens hem aantrekkelijk om aan te schaffen.

Volgend jaar verwacht Kiyosaki een Bitcoin koers van 120.000 dollar en uiteindelijk moet de digitale munt in 2025 doorschieten naar de koers van 500.000 dollar.

Op het moment dat de economie echt in de problemen komt voorziet Kiyosaki zelfs een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar per stuk.

Die voorspellingen zijn het gevolg van zijn ideeën over het printen van geld, wat bij hem voor vragen zorgt over de stabiliteit van traditionele valuta.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken