koers crasht, koers crash
Bitcoin

Rich Dad Poor Dad auteur voorspelt bankencrisis en wereldwijde economische crash en zet in op Bitcoin

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki waarschuwt voor een economische crash en zet volledig in op Bitcoin. Volgens Kiyosaki gaat een strenger beleid van de Amerikaanse centrale bank een recessie veroorzaken en veel banken in de problemen brengen.

Wat moeten we kopen tijdens een economische crash?

“Financiële losers verliezen geld, omdat ze niet weten wat ze met hun geld moeten doen als banken falen en de wereldeconomie crasht. Jarenlang heb ik gewaarschuwd: ‘Koop goud, zilver en Bitcoin.’ We gaan geen zachte landing krijgen. De wereld van nep-geld is aan het crashen en goud, zilver en Bitcoin zijn de parachutes voor jouw persoonlijke zachte landing”, aldus Robert Kiyosaki.

Eerder zei de bestseller-auteur dat hij in Bitcoin investeert om zichzelf te beschermen tegen de ineenstorting van fiatgeld en het beleid van de Amerikaanse centrale bank, het Amerikaanse ministerie van financiën en het gedrag van Wall Street.

“Waarom ik Bitcoin bezit. Bitcoin is een bescherming tegen de diefstal van ons vermogen via ons geld. Fed-voorzitter Jerome Powell, minister van financiën Janet Yellen en Wall Street bankiers stelen ons vermogen via ons geld; specifiek via inflatie, belasting en de manipulatie van aandelenkoersen.

Dat is waarom ik spaar en investeer in Bitcoin, niet in aandelen, obligaties en neppe dollars”, zo sprak Kiyosaki destijds.

Investeerders worden voor de gek gehouden?

Volgens Robert Kiyosaki zijn het de “Fantastische Zeven” aandelen die investeerders laten geloven dat de Amerikaanse economie in een goede positie zit. De Fantastische Zeven verwijst naar de aandelen van de tech-giganten Tesla, Meta, Alphabet (Google), Amazon, Apple, Microsoft en Nvidia.

“De aandelenmarkt klimt hoger en hoger. Sukkels geloven daadwerkelijk dat de economie sterk is. Laat je niet voor de gek houden. De Fantastische Zeven worden gefinancierd door de dollars van de Amerikaanse overheid. Wees voorzichtig. Aandelen en obligaties staan op het punt van crashen”, zo vertelde Kiyosaki enige tijd geleden.

In 2023 stegen de aandelen van de Fantastische Zeven met 71 procent, terwijl de rest van de S&P 500 slechts 6 procent is gestegen het afgelopen jaar. De beurs wordt dus vooral voortgetrokken door de zeven meest succesvolle bedrijven in de Verenigde Staten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen