rechtbank
Ripple

Ripple advocaat heeft kritiek op handelen SEC

Na Ripple’s derde overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), uitte de bekende XRP-advocaat John Deaton stevige kritiek op de SEC in verband met een andere zaak. Deze zaak betrof een kleiner cryptobedrijf, LBRY.

Wat is LBRY?

LBRY is een bedrijf dat een gedecentraliseerd, open-source protocol heeft ontwikkeld. Dit protocol stelt gebruikers in staat om content, zoals video’s, muziek, en andere bestanden, te publiceren en te distribueren via een gedecentraliseerd netwerk. LBRY heeft als doel om de distributie van content te democratiseren en censuur te verminderen door het creëren van een platform waar creators hun werk direct kunnen delen met consumenten, zonder tussenkomst van traditionele centrale platforms zoals YouTube of andere streamingdiensten.

Kritiek van Deaton

Advocaat Deaton stelt dat de SEC zich onterecht heeft gericht op LBRY, een kleiner Amerikaans bedrijf, terwijl er binnen de crypto sector grotere en mogelijk meer problematische spelers waren die aandacht verdienden. Ondanks deze bredere potentiële doelen, zoals crypto exchange FTX, Voyager en het team achter de Luna blockchain, koos de SEC ervoor om LBRY te vervolgen. Dit onderzoek bracht LBRY aan de rand van een faillissement. De aanvankelijk opgelegde boete was buitensporig: $22 miljoen.

Gezien de financiële situatie van LBRY werd deze echter teruggebracht tot $111.000. Het is opvallend dat de SEC miljoenen spendeerde aan deze zaak om uiteindelijk een relatief bescheiden boete uit te vaardigen. Deaton bekritiseert dit als een teken van inefficiëntie en een falen van de overheidsinstantie. Hij ziet de acties van de SEC in de zaak tegen LBRY als een “overreach”, wat impliceert dat de SEC haar macht op een buitensporige en ongepaste wijze heeft gebruikt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%