Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple Breidt Uit: Nieuwe Partnerships en Record Handelsvolume Benadrukken de Groei van XRP”

Ripple gaat met steeds meer bedrijven samenwerken. Zo gaat het blockchain bedrijf een partnership aan met de National Bank of Australia (NAB) waarin de bank XRP gaat gebruiken om internationale transacties uit te voeren.

Daarnaast kondigde het Amerikaanse crypto bedrijf ook een samenwerking aan met het Litouws blockchain onderzoeksbedrijf genaamd ‘Super How?’ waarin beide bedrijven onderzoeken opzetten omtrent stabelcoins en zogeheten Central Bank Digital Currencies (CBDC) om wetgevers meer vertrouwen te geven in deze digitale assets. Ondertussen zien we on-chain veel activiteit, zo groeit het handelsvolume explosief tot wel 2 miljoen XRP per minuut. 

Ripple en NAB: Een Strategische Samenwerking voor een Wereldwijde Impact

De samenwerking met NAB brengt het Ripple netwerk in contact met ruim 300 financiële instituties die nu XRP kunnen gebruiken om hun internationale transacties transparanter, sneller en goedkoper uit te voeren. De Australische bank zal gebruik maken van RippleNet, een decentraal netwerk dat beheerd wordt door het Amerikaanse blockchain bedrijf en gebruik maakt van XRP technologie om klanten financiële diensten te leveren. De samenwerking is een volgende stap in verdere groei van het XRP netwerk en globale institutionele adoptie.

Super How? samenwerking brengt XRP dichterbij realiseren CBDC

De samenwerking tussen het crypto-onderzoeksbedrijf ‘Super How?’ en Ripple zal onder de naam Axiology project voortgezet worden waarin mogelijkheden om CBDCs op te zetten verder onderzocht worden. Opvallend is dat de samenwerking onder andere tot stand is gekomen vanwege de inzet van de EU commissie.

Zo kondigde de Europese Commissie een innovatief pilotprogramma aan waarin ontwikkelaars tijdelijke ontheffingen krijgen omtrent bepaalde regelgeving. De samenwerking zet Ripple aan de voorgrond van de ontwikkeling van een CBDC. Beleggers zijn enthousiast over een mogelijke integratie van het XRP netwerk en CBDCs, niet heel gek want het handelsvolume waarin centrale banken verkeren zijn gigantisch groot. Dit zal XRP tot een van de grootste betaal netwerken in de wereld kunnen maken. 

XRP handelsvolume schiet omhoog

Ondertussen schiet het handelsvolume van XRP gigantisch omhoog, wat laat zien dat er sterke vraag is naar de munt. Zo wordt er momenteel 2 miljoen XRP per minuut verhandeld, wat neerkomt op ruim $1,5 miljoen per minuut. Zoals Twitter gebruiker NCash aangeeft, laat de trading volume zien dat XRP een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. 

Het trading volume is een indicatie voor de sterke vraag maar laat ook zien dat veel traders momenteel aan het verkopen zijn. Zo gebruiken zij de hogere koers om hun winsten te verzilveren, met name rond de $0,80 prijs gebied. Het kan resulteren in dat de prijs wat afkoelt voordat een verdere prijs opmars gemaakt wordt.

Conclusie

In het kort, Ripple’s nieuwe samenwerkingen met de National Bank of Australia en ‘Super How?’ bevorderen de adoptie van XRP en onderzoeken de mogelijkheden van Central Bank Digital Currencies. De stijging van XRP’s handelsvolume toont de groeiende vraag. Ondanks tijdelijke prijsfluctuaties, lijkt de toekomst van Ripple en XRP positief te zijn, waarbij het bedrijf een belangrijke rol speelt in de transformatie van de financiële sector.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten