Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple CEO bespreekt mogelijke uitkomsten van rechtszaak

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft in een interview zijn mening gedeeld over de mogelijke uitkomsten van de rechtszaak die is aangespannen door de SEC.

Wat doet Ripple als het de rechtszaak verliest?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission daagde het bedrijf Ripple Labs en zijn oprichters Brad Garlinghouse en Chris Larsen in december 2020 voor de rechter. Dit omdat Ripple volgens de financiële waakhond niet geregistreerde effecten heeft uitgegeven. Ripple is het daar echter niet mee eens en voert sindsdien een juridische strijd met de toezichthouder.

Tijdens het interview werd Garlinghouse gevraagd wat er zou gebeuren als hij de rechtszaak verliest en de XRp token als een effect (security) zou worden beschouwd.

De CEO van Ripple vertelde dat dit geen goed teken zou zijn, maar het wel alleen zou betekenen dat de munt in de Verenigde Staten als een effect wordt beschouwd. In de rest van de wereld dus niet. Hij zei:

De SEC heeft alleen jurisdictie in de Verenigde Staten. De wereld doet zich voor alsof we de zaak al hebben verloren, maar dat is niet het geval.

Hij ging verder en zei dat Amerikanen de token nu toch al niet kunnen verhandelen. Dit omdat Amerikaanse exchanges zoals Coinbase de handel stop hebben gezet kort nadat de SEC de rechtszaak tegen Ripple had aangespannen.

“Als Ripple de zaak verliest, verandert er dan iets? Eigenlijk blijft alles dan zoals het nu al is. Ripple groeit nog steeds heel,snel”.

– Garlinghouse

Garlinghouse denkt dat Ripple de rechtszaak gaat winnen

Ondanks alles denkt de CEO van Ripple dat zijn bedrijf de rechtszaak tegen de SEC zal winnen. Hij zei:

Ik denk dat we winnen omdat ik denk dat de feiten aan onze kant staan.

Hij hing verder en zei: “Ik denk dat de SEC zijn gebied is overschreden en probeert een soort van jurisdictie over iets te nemen dat ze eerder als grijze gebied zagen.”

Verder vertelt Garlinghouse dat het frustrerend is dat de rechtszaak zo lang duurt. Dit terwijl deze rechtszaak extreem belangrijk is voor de hele cryptowereld.

In april tweette Stuart Alderoty, de juridisch adviseur bij Ripple dan ook het volgende: “Het ziet er nu naar uit dat er in 2023 een resolutie komt – en elke dag die voorbijgaat, doet het Amerikaanse burgers pijn die in wezen het slachtoffer waren van een rugpull door de SEC. $15 miljard aan XRP-marktkapitalisatie werd vernietigd op de dag dat de rechtszaak werd ingediend, waardoor de mensen die de SEC beweert te beschermen, juist werden geschaad.”

Ripple nieuws

Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen Ripple overweegt het failliete crypto-leenplatform Celsius over te nemen
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten