XRP token, Ripple
Ripple

Ripple CEO Brad Garlinghouse spreekt zich uit tegen de SEC in interview met Bloomberg

In een interview met Annabelle Droulers van Bloomberg uitte Ripple CEO Brad Garlinghouse stevige kritiek op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Garlinghouse slaat de SEC vooral blindelings om zich heen en proberen ze niet constructief naar oplossingen te zoeken.

Garlinghouse’s kritiek op SEC

Garlinghouse deelt zijn frustratie over het gebrek aan constructieve samenwerking van de SEC met de crypto gemeenschap. Hij vergelijkt dit met andere jurisdicties, zoals Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en Dubai, waar overheden actief samenwerken met de industrie om heldere regelgeving te creëren.

Zo zou de SEC volgens hem ook moeten werken in de Verenigde Staten. Verder bekritiseert hij de aanpak van SEC-voorzitter Gary Gensler met de uitspraak: “Gary Gensler is een hamer en alles lijkt op een spijker.”

Garlinghouse onthult verder dat Ripple al meer dan $100 miljoen heeft uitgegeven om zichzelf te verdedigen tegen de beschuldigingen van de SEC. Ondanks de financiële last blijft hij optimistisch over de uitkomst, waarbij hij benadrukt dat de rechtbank heeft bevestigd dat XRP geen effect is.

Ripple’s wereldwijde expansie

Verder vertelt Garlinghouse dat Ripple van plan is om 80 procent van zijn nieuwe mensen buiten de Verenigde Staten aan te trekken. Hoewel hij erkent dat Amerika achterloopt in de race om een wereldwijd vestigingsoord voor crypto te worden, zegt hij dat de deur niet voor altijd gesloten zal blijven.

Hij verwacht veranderingen in de regering en mogelijk actie van het Congres om veranderingen te bewerkstelligen.

Ondanks de uitdagingen op het gebied van regelgeving en de lage handelsvolumes op de markt blijft Ripple groeien. Garlinghouse meldt dat het bedrijf een sterke balans heeft en overnames heeft gedaan om zijn productaanbod uit te breiden. Ripple heeft de ambitie om een toonaangevende infrastructuurprovider te worden voor blockchain- en financiële technologie.

In principe draait Ripple al jaren mee in de top van de markt, maar echt dichtbij Ethereum en Bitcoin komt het momenteel niet. XRP heeft een market cap van 25 miljard dollar, terwijl Ethereum er eentje van 192 miljard dollar heeft en Bitcoin zelfs van 510 miljard dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Hoeveel heeft Ripple’s Rechtszaak Tegen de SEC Gekost?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen