Brad garlinghouse
Ripple

Ripple CEO: Harde aanpak SEC jaagt cryptobedrijven weg

Na meer dan 3 jaar is er nog altijd geen conclusie in de rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). CEO Brad Garlinghouse heeft tijdens de DC Fintech Week-conferentie, een jaarlijkse conferentie die richt op het democratiseren van informatie, gesproken over de regelgevende obstakels waarmee Ripple te kampen heeft. 

Een van de obstakels die Garlinghouse noemde is de voorzichtige benadering van sommige Amerikaanse banken ten opzichte van cryptocurrencies. Door de aanvallende houding van de SEC is de CEO van mening dat sommige financiële instellingen terughoudender zijn om zich met de sector bezig te houden. Uitspraken van Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, dat crypto het ‘Wilde Westen’ is, dragen hier bij aan de groei van de industrie. 

Garlinghouse wijst erop dat andere landen juist wel crypto omarmen. Het zorgt voor een opleving aan crypto bedrijven en investeringen, allemaal dankzij een duidelijk regelgevingsbeleid. Volgens de Ripple CEO zal Amerika door zijn huidige aanpak marktaandeel verliezen en daarmee zijn voorsprong in de crypto sector inlevert. Zijn bedrijf heeft als reactie al een deel van zijn activiteiten verplaatst, buiten de VS. Garlinghouse kondigde aan dat 80% van de nieuwe medewerkers dit jaar buiten Amerika zullen komen.

Ripple overal ter wereld beschikbaar

De stap van Ripple om zijn operatie elders in de wereld voor te zetten, vertaalt zich ook in een recente mijlpaal. Sinds kort biedt het bedrijf zijn betalingsoplossingen over heel de wereld. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen gebruikmaken van de end-to-end betalingsoplossingen van het bedrijf.

Ripple en SEC in onderhandeling

Crypto advocaat John Deaton deelde onlangs zijn visie over de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Hij beweert dat als Ripple de zaak kan schikken voor slechts $20 miljoen of minder. Dit zou een grote overwinning betekenen aangezien de SEC voorlopig een boete van $700 aanhoudt. Deaton gelooft dat het betalingsbedrijf er sterker voor staat dan sommigen denken en dat ze waarschijnlijk met een grote meerderheid in hun voordeel zullen uitkomen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins